Супа от тиква:

Необходими продукти за 6 порции:

2 с.л. масло
5 - 6 ч.чаши пилешки бульон
3 ч.чаши пюре от тиква
1 глава лук, накълцан на ситно
2 щипки джинджифил
2 с.л кафява захар
1 ч.чаша сметана
2 - 3 с.л. сухо червено вино
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Сгорещете олиото и задушете лука до омекване. Прибавете бульона, тиквата, захарта и подправките. Оставете сместа да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри около 20 минути. Добавете сметаната и виното и кипнете отново, преди да сервирате. По желание можете да поръсите супата с канела.

Паста с тиква и розмарин:

Необходими продукти :

1 пакет паста (пене или друг вид)
2 ч.чаши пюре от тиква
2 с.л. зехтин
2 стръкчета розмарин (пресен)
1 скилидка чесън, счукан
пармезан

Начин на приготвяне:

Сварете пастата до полуготовност (ал денте) във вряща подсолена вода. Отцедете.
В тиган сгрейте зехтина и поставете в него розмарина за кратко, докато покафенее. Извадете розмарина с решетъчна лъжица. Добавете чесъна за няколко секунди и накрая пюрето от тиква. Запържете сместа за няколко минути, след което изсипете пастата и объркайте.
Сервирайте пастата с натрошения розмарин и настърган пармезан.

Крем с тиква:

Необходими продукти :

1 ч.чаша сварена и намачкана тиква
1/2 ч.чаша кафява захар
1 с.л. нишесте
1/2 ч.чаша захар
1/2 ч.чаша кафява захар
1 ч.чаша прясно мляко
1 с.л. масло
1 - 2 ч.л. канела
2 яйца (разделени на жълтъци и белтъци)

Начин на приготвяне:

Смесете всички продукти, без белтъците и разбъркайте добре. Разбийте белтъците на сняг и прибавете към тиквената смес, като бъркате внимателно.
Печете в намаслена форма около 40 минути на 180 - 190 градуса, като пробвате с вилица, докато по нея започне да не полепва тесто.

zadoma.com