500 гр. пресен спанак
2 с.л. стафиди
1 гл. ситно нарязан лук
1/2 ч.л. кимион
3 с.л. зехтин
2 с.л. кедрови ядки
1/2 ч.л. лют червен пипер
1 с.л. лимонов сок
75 гр. масло
100 гр. фини кори за баница
сол
смлян черен пипер

Спанакът се задушава и изцежда.

Лукът се запържвав олио с малко вода с подправките и се смесва със стафидите и с кедровите ядки.

Сместа се смесва със спанака.

Върху всяка кора се поръсва задушения спанак, натрошеното сирене и мазнина.

Слагате плънката в първата кора, която се навива като охлюв и се нарежда в средата на намаслена тава.

По същия начин се приготвят и останалите кори, като се редуват в кръг около първата.

Отгоре се намазва с олио.

Пече се на фурна 45 минути.