500 гр. пресен спанак
2 с.л. стафиди
1 гл. ситно нарязан лук
1/2 ч.л. кимион
3 с.л. зехтин
2 с.л. кедрови ядки
1/2 ч.л. лют червен пипер
1 с.л. лимонов сок
75 гр. масло
100 гр. фини кори за баница
сол
смлян черен пипер
Спанакът се задушава и изцежда.
Лукът се запържвав олио с малко вода с подправките и се смесва със стафидите и с кедровите ядки.
Сместа се смесва със спанака.
Върху всяка кора се поръсва задушения спанак, натрошеното сирене и мазнина.
Слагате плънката в първата кора, която се навива като охлюв и се нарежда в средата на намаслена тава.
По същия начин се приготвят и останалите кори, като се редуват в кръг около първата.
Отгоре се намазва с олио.
Пече се на фурна 45 минути.