Британски учени прекараха много години в търсене на идеалния сандвич. След стотици експерименти най-накрая те успяха да открият тайната на перфектния сандвич.

Основните предимства на сандвича са красив златист цвят и перфектен баланс между хрупкава коричка отвън и меко хлебче отвътре. Специалистите прекарали цяла седмица в препичане на тостове, докато не открили идеалната комбинация.

За да постигнем този резултат, трябва да печем сандвича 216 секунди, а оптималната дебелина на филийката да е 14 милиметра. Най-важно е да уцелите точното количество масло, което да намажете. Ако сложите прекалено много, коричката омеква, но ако сложите твърде малко, губите вкуса на препечения хляб, обясниха експертите.

За да няма грешки, специалистите изчислили, че трябва да намазвате 0,44 грама масло, иначе цялата работа отива на вятъра, пише БГНЕС.