Талантът в България много често се среща на най-необичайни места - като домовете за сираци. Тази събота, 5 юни, социалният ъндърграунд „Отечествен фронт" е посветен именно на един такъв самороден талант.

„Той е Стефан, млад е, имат го за олигофрен, хомофил е, но го обичат и му пляскат в селото - в кръчмата, където само по бански и без коламаска, Стефчо изнася представления на селяните от Горско Абланово. На други места такива като Стефчо ги бият - това момче наистина е с късмет!" - разказва Мартин Карбовски.

„Не зная дали Стефчо има талант. Знам само, че мен ме разсмя и развълнува. Знам само, че няма такъв бизнес като шоубизнеса и когато някой мечтае за него, е задължително да бъде и малко идиот. Едно ще ви кажа - не бива да се подиграваме на мечтите! Идиотите са двигателят на прогреса дори и когато Господ иска от тях просто и само да пеят и танцуват."

Стефчо твърди, че не е обикновено циганче, а издънка на интернационална любов между кубинец и българка. Любовта обаче си отишла и Стефчо всъщност е расъл като сирак. Той е типичната жертва на системата, която у нас се нарича „домове за сираци" - преминал е през няколко от тях... пеейки и танцувайки.

В единия от домовете лелка го ударила с обувка по главата, за да спре да пее, а в другия, когато спирал токът, възпитателка го удряла с парцала, за да пее и забавлява децата. Стефчо твърдо вярва, че има талант и той му е даден от Господ. В един момент обаче някой решава, че Стефчо е недоразвит умствено и го пращат в Могилино...

Днес Стефчо живее по волята на Господ и шепа добри селяни в забитото село Горско Абланово, община Опака - хранят го от социалния патронаж, няма вода и се къпе с помощта на бързовар, няма хладилник, в джоба си има 21 стотинки... Но всъщност той реално живее на други две места - живее в мечтите си и по кастинги. Няма кастинг, на който Стефчо да не се е явил - смята ги за жизнено необходими някой да го забележи!

Имитира Лили Иванова и Васил Найденов, говори като Тодор Живков и Георги Калоянчев, пее песните на Преслава, но най-вече иска да е като Азис.

Убеден е, че, само в тази среда ще намери някой, който да му помогне да се реализира като артист. Твърди, че днес с мъжественост не се пробива. Не се притеснява да признае, че се усеща като жена и търси своите гей-приятели. И се надява, ако един ден майка му го познае, да се гордее с него...

„Деца като Стефчо никога не получават подкрепа в живота си и за мечтите си!", коментира Карбовски.

„Получават суров, корав урок от местни педофили за това как се става известен. Това е само началото на филма ни за Стефчо. Прави чест на Азис, че се съгласи да се срещне със Стефчо. Васко е една от българските звезди, която не отказва среща с някой обикновен, мечтаещ за сцената младеж. За разлика от Ивана, например, която също сме канили да се срещне с наш герой, но тя героично отказа. Филмът за срещата на Азис и Стефчо ще видите, надявам се, скоро... Отключете стаята с пианото Просто я отключете!"

"Отечествен фронт" можете да гледате на 5 юни от18:00 часа по Нова телевизия