19-годишната Мария Александрова спечели късно снощи 26-то издание на конкурса "Elite Model Look 2009".

18 момичета на възраст от 15 до 21 години, представителки на 15 града, се бориха за първото място, което осигурява участие в световния финал на конкурса през ноември в Китай.

Мария впечатли журито в столичния клуб не само с перфектните за модел мерки 175 см. 84/57/87, но и със сценично поведение и персонално излъчване.

Носителката на титлата "Elite Model Look 2009" е ново лице на МА „Визаж", но вече има зад гърба си няколко рекламни клипа и сесии за елитни български списания.

Наградата на победителката бе връчена от Огняна Чалбурова, моден редактор на списание „ELLE".

На второ място в конкурса "Elite Model Look 2009" се класира 21-годишната Десислава Тричкова от гр. София, а на трето - 17-годишната Цветомира Коларска от гр. Стара Загора.

Подвласничките награди миналогодишната носителка на титлата Дарина Попова. Цветислава Борисова (18 г.) от гр. Кърджали спечели специалната награда на „Dyrberg Kern", а победителката Мария стана лице на „Max Sport".

Тази година за избора на най-подходящата кандидатка, организаторите от "Визаж"  се довериха на самата централа на агенция Elite в Париж. След като видяха запис на кастинга, проведен  в София през месец юли, букерите от световната агенция избраха своята фаворитка сред българките.