Инсталацията „Отражението знае повече" на Анжела Минкова ще бъде открита в зала „Параклиса" на Националната художествена галерия тази вечер.

В основата на идеята са загадките и парадоксите на огледалните отражения.

Като акцент на откриването професионален танцьор ще изпълни кратък суфи танц - демонстрация на една духовна практика, която осъзнато използва принципа на огледалността за обяснение същността на Бога. 

Експозицията се състои от няколко огледални пана, с включени в тях човешки фигури и елементи, „влизащи и излизащи" от пространствата им.

В средата на залата са разположени обекти с огледална повърхност - маса, стол и легло, с човешка фигура, оглеждаща огледалното си сърце.

В помещението е поставен и „Зарът на съдбата", чиито парадоксални отражения символизират смисъла на поговорката „Съдбата е сляпа".

В коридора, който отвежда към галерийното пространство, пък са експонирани снимки на огледала, художествено заснети в различна природна среда.

"Всяко живо същество на този свят е за нас като книга и огледало, верен знак за нашия живот, нашата смърт, нашата съдба."
                                                                Ален от Лил