Времето за четене става все повече, новини - все по-мрачни. Затова този петък избираме три на една от най-вдъхновяващите и позитивни теми - любовта.

Снимка 472377

Източник: Изд. "Дъбови листа"

"Любов"

Картинна книга за възрастни - това представлява това изключително красиво издание с текстове на Елен Делфорж и илюстрации на Кантен Гребан. Посветена на най-вълнуващото чувство, тя представлява своеобразна разходка сред различните епохи и тенденции в изкуството във Франция - ар нуво, ар деко, агитационните плакати типичните от Втората световна война и хипи стилистиката от 60-те. Първата книга на белгийското дуо "Мама" също се радва на възторжени отзиви и вече е издадена на български.

Изд. "Дъбови листа", 34 лв.

Снимка 472378

Източник: Софтпрес

"По книгата ще ме познаеш"

Франки е млада жена и собственичка на книжарница, която предпочита компанията на книгите си пред тази на реални хора. Едновременно с това обаче тя копнее да срещне разтърсващата любов, за която чете в романите. Затова започва да оставя свои любими книги в превозните средства на Мелбърн с кратка бележка и информация за контакт. Така се запознава със Съни, който обаче успява за нула време да разбие на парчета представата й за романтична любов. Книгата на Али Берг и Мишел Калъм е в превод на Богдан Русев.

Изд. "Софтпрес", 17.99 лв.

Снимка 472379

Източник: Enthusiast

"Всички наши места"

Главните герои Вайълет и Тиодор преживяват тийнейджърството всеки по свой начин. Тя не може да преживее смъртта на сестра си и няма търпение да се измъкне от малкия си роден град. Той е вманиачен на тема "смърт" и обмисля начини за самоубийство.Когато са заедно обаче, светът изглежда по-добро място. И докато Тио постепенно успява да извади Вайълет от ступора й, самият той започва да затъва в демоните си. Романът на Дженифър Нивън е екранизират от Netflix.

Изд. Enthusiast, 18 лв.