В последните месеци бяхме залети от вълна знаменитости, които се извиняваха за това, че са изиграли герои с различна от собствената си сексуална ориентация. Още тогава не схванахме къде е драмата - нали затова някой е актьор, за да пресъздаде нечий чужд живот? Не е нужно да си наемен убиец, за да изиграеш такъв...

Но да не прекаляваме с разсъжденията, а да се върнем на главния герой на тази история - Виго Мортенсен. Актьорът, когото безкрайно уважаваме заради оригиналността му и безбройните му таланти (освен актьор, той също така е поет, композитор и полиглот между другото), коментира ролята си във Falling.

Филмът, който също така е режисиран от него, с което добавяме още един талант в диапазона му, разказва за мъж (Мортенсен), който кани възрастния си баща да живее с него и съпруга му (Тери Чан). В интервю за The Times 62-годишният актьор обяснява защо ролята не е проблем.

"Вижте, живеем в странни времена и е здравословно да се говори по тези въпроси. Краткият ми отговор е, че не мисля, че е проблем (да играе герой хомосексуален - б.а.). Хората ме питат: Ами Тери, който играе съпругът ти? Той наистина ли е хомосексуален?"

"Отговорът е, че не знам. Никога не бих си позволил да попитам някого за това по време на кастинг. А и откъде знаете аз какъв съм? Приемате, че съм хетеро. Може да съм, а може и да не съм. И, честно казано, това не влиза на никого в работата."

Сега вече трябва да е ясно защо харесваме, не - защо обожаваме Виго Мортенсен. Ето още нещо за Falling от него: "Искам работата ми да е убедителна. Искам героят ми Джон да е въздействащ. Ако не смятах, че е добра идея, нямаше да го направя."