Още от края на миналата година, когато разбрахме, че Netflix подготвят The Witcher, бяхме много развълнувани. Причината е, че сме големи фенове на книгите на Анджей Сапковски, на които е базиран и сериалът.

The Witcher с Хенри Кавил - първи поглед към Гералт от Ривия в новия сериал

Супермен се превърна във Вещера

Как изглежда Хенри Кавил като Гералт от Ривия

Откакто разбрахме, че Хенри Кавил ще вземе главната роля на Гералт от Ривия, измина почти година. За това време нямахме почти никакви новини около случващото се със сериала, нищо че на няколко пъти в мрежата изтичаха снимки от снимачната площадка, на които ние умишлено не обърнахме внимание.

Добрата новина за всички е, че вчера, 1 юли, Netflix показа както първия постер, така и снимки на тримата главни герои - Гералт, Цирила (Фрея Алън) и Йенефер (Аня Шалотра).

Трябва да кажем, че сме повече от доволни от видяното. Кавил като Гералт от Ривия, Сивия вълк, е просто чудесен. Същото можем да кажем и за младата Фрея Алан в ролята на предопределението на Вещера - Цирила, която всички наричат Цири.

Единственото, което ни притеснява, а и повечето хора, съдейки по коментарите в социалните мрежи, е Йенефер. Актрисата Аня Шалотра е наистина красива, но тези, които са чели книгите, определено не си представят любимата вещица на Гералт по този начин.

Още когато бяха обявени актьорите, имаше недоволство от страна на феновете, но ние лично няма да оставим провалените ни очаквания към един герой да се отразят на възприятието ни към целия сериал.

Все още не знаем кога ще видим The Witcher, но очакванията са това да се случи към края на годината. Излизането на постера и снимките пък са добър показател за това. Надяваме се скоро да видим и трейлър.