Съвсем неочаквано за всички, Squid Game се превърна в глобален хит. Което щеше да е даже нелогично да не бъде използвано от Netflix за продължаването му с втори сезон.

Squid Game, втори сезон на сериала и героите от първи, които ще видим в него

Още малко подробности за втори сезон на Squid Game

Кои герои се завръщат

Но освен за нов сезон, от стрийминг платформата имат още по-големи планове. Според The Hollywood Reporter, се подготвя риалити предаване, базирано на сериала - Squid Game: The Challenge.

Разбира се, никой не трябва да очаква, че в него участниците наистина ще залагат живота си. Но пък и без това ще бъде интересно, защото игрите и правилата ще бъдат в духа на станалата вече прословута Игра на калмари.

А мащабите ще бъдат наистина огромни, защото участниците ще бъдат 456, а сумата, за която ще се състезават, е 4.56 милиона долара. Според Netflix това е най-голямата награда, давана в телевизионно предаване.

От The Hollywood Reporter правят вметката, че преди X Factor са давали на победителите звукозаписни договори на стойност пет милиона долара. Риалити състезанието ще се състои от 10 епизода, което е с един повече от епизодите на първия сезон на Squid Game.

Кастингите за участие са вече отворени (повече тук). От стрийминг платформата твърдят, че търсят участници от цял свят, но имат и едно условие - всички трябва да знаят английски. Просто защото правилата на игрите ще бъдат съобщавани преди самото им начало, и всеки ще трябва да може да ги разбира.

Squid Game, Netflix и официалното потвърждение за втори сезон на сериала

Играта на калмари продължава

Какво да очакваме от втори сезон на Squid Game

Нещо, което е малко в разрез със сериала, защото в него се говори на корейски, а английският не присъства почти никъде. Но пък така със сигурност шоуто ще достигне до по-голяма аудитория.