С наближаването на трети епизод на сезон 8 на Game of Thrones наближава и голямата битка между хората и белите бродници. Това е повод на обърнем малко повече внимание на Нощния крал и, по-специално, на особения символ, който той използва - подобният на спирала знак от ръце, който видяхме отново в първия епизод на сезона.

Снимка 419593

Източник: НВО

Виждаме я за трети път в сериала. Всъщност той започна именно с него - в първи епизод на първи сезон, когато хората от Нощния страж попаднаха на унищожено от Белите бродници селище при Юмрука на първите, а от части от телата на мъртвите беше оформена въпросната спирала.

Снимка 419592

Източник: НВО

След това видяхме знакът отново по време на видението на Бран Старк, в което разбрахме, че Нощният крал е създаден от Децата на гората. Последно спиралата се появи в първия епизод на последния сезон, образувана отново от отсечени ръце, заобиколили убития и прикован на стената лорд Ъмбър.

Снимка 419594

Източник: НВО

Дейв Хил, който е сценарист на въпросния епизод, разкрива пред New York Post значението на спиралата. "Както видяхме при Бран и Триоката врана, спиралата е свещена за Децата на гората, които създават Нощния крал чрез жертвоприношение на заловен мъж сред спирала от камъни. Нощният крал приема спиралата за свой символ подобно на обърнатия кръст на Сатаната."