Ако сте решили да споделите какво смятате за сериала "Наркос" или да изразите нетърпението си от следващия сезон на "Странни неща", вече няма да може да го правите на сайта на Netflix.

Който писал, писал - от 30 юли on demand телевизията спира да публикува ревюта на потребителите си. А до средата на август 2018 г. всички налични такива ще бъдат постепенно изтрити.

"Странни неща"

Източник: Netflix

"Странни неща"

Обяснението на логичното "защо" е, че все по-малко хора се интересуват от ревютата на потребители, които са достъпни на сайта на Netflix само през персонален компютър, не и през мобилни устройства.

Тезата звучи малко странно предвид факта, че хитовият им сериал "Странни неща" има близо 4 хил. отзива на сайта. Според мрежата обаче те не карат хората да гледат повече от оригиналните им продукции и дори вероятно заплашват успеха им, когато са негативни.

Снимка 367404

Източник: Netflix

Преди месеци програмният директор на Netflix Тед Сарандос обяви, че през 2018 г. мрежата ще инвестира осем милиарда долара в оригинални продукции.

Част от договорите, които подписа в тази посока, са с Райън Мърфи (създател на "Американска криминална история", "Кръцни/срежи") и Шонда Раймс ("Анатомията на Грей", "Скандал"). Сред най-успешните заглавия на Netflix до момента са "Странни неща", "Къща от карти", "Оранжевото е новото черно", "Марко Поло".