Всички обичаме Netflix заради голямото разнообразие от филми, което можем да намерим в стрийминг платформата, а да не говорим и за оригиналните им продукции, които следват една след друга. 

Netflix вдига цената на абонаментните си планове

Netflix става по-скъп

Този път и трите пакета ще се сдобият с нова цена

Като неприятна изненада за всички потребители дойде новината, че Netflix ще повишат цената на абонаментните планове. Това ще се преживее някак, но по-трудно ще бъде да приемем факта, че стрийминг платформата може да загуби около 20% от съдържанието си. 

Според ComicBook, това е много вероятно да случи в близките две години. А причината се корени в това, че Disney подготвят пускането на собствена стрийминг платформа - Disney+, и вероятността да изтеглят съдържанието си от Netflix е много голяма. 

Disney, Netflix, Iron Fist, Luke Cage и Daredevil - ще видим ли сериалите за супергерои отново

Ще спаси ли Disney сериалите, които Netflix прекрати

Има ли бъдеще за Iron Fist, Luke Cage и Daredevil

Масло в огъня се налива и от отказа на Netflix да поднови цели три сериала на Marvel. Към това пък добавяме плановете на Disney да създадат нови сериали за супергерои.

Зимният войник, Сокола, Disney и Marvel - задава се сериал за двамата супергерои

Какъв ще бъде новият сериал със супергерои

Добра новина за феновете на Marvel

През март тази година сделката за придобиването на Fox трябва да бъде финализирана, което означава, че продукциите на студиото ще станат собственост на Disney.

Другият голям удар е възможно да дойде от AT&T, която също възнамерява да пусне стрийминг услуга в края на 2019 г. В нея ще има няколко каталога за филмите и сериалите на притежаваното от компанията филмово студио Warner Bros. 

Bird Box, Сандра Бълок, Netflix и как е трябвало да изглеждат мистериозните създания

Как е трябвало да изглеждат създанията в Bird Box

Спойлерите са налице, така че трябва да внимаваме

Според данни на Ampere Analysis, филмите и сериалите, които Disney, Warner, Comcast и Fox имат в каталога на Netflix, се равняват на 20% от съдържанието. 

Netflix, Killing Eve, Сандра О, Джоди Комър и защо стрийминг платформата препоръчва да гледаме сериала

Кой сериал ни препоръчва Netflix

Killing Eve е толкова добър, че не се сдържаха

Разбира се, всичко това са предположения и нищо не е сигурно и официално обявено, но ако наистина се случи, ще нанесе доста сериозен удар по Netflix.