Може и да не знаем какво ни е подготвила новата година откъм преживявания и успехи, но доста добре виждаме как се очертава тя откъм филмови заглавия. Разбира се, за цялата година ще излязат много филми, но ние ще спрем поглед върху най-интересните. Ето и първата част, която обхваща филмите до месец юни. 

Филмите със супергерои през 2019 г.

Филмите със супергерои през 2019 г.

Осем филма, които няма да ни оставят да скучаем

И понеже вече обърнахме внимание на филмите със супергерои, те няма да фигурират тук. 

"Стъкления" 

Ще започнем годината с Брус Уилис, Самюъл Л. Джаксън и Джеймс Маковой, чиято комбинация е просто страхотна, също както и филмът, в който са замесени тримата. 

"Стъкления" е директно продължение на "Неуязвимият" (2000 г.) и в него ще видим как трима необикновени мъже се справят с още по-необикновените си способности. И тримата се намират в психиатрична клиника, мислейки си, че притежават сили, сравними с тези на супергероите от комиксите. 

Тогава се появява д-р Ели Стейпъл (Сара Полсън), която смята, че може да излекува психичните им разтройства. Това, което обаче тя не знае, е, че те може да не са болни, а дарбите, които твърдят, че имат, да са истински. 

Илайджа Прайс (Самюъл Л. Джаксън) решава да обедини надарените си приятели, за да избягат и да покажат на света, че съществуват.  

Премиерата на "Стъкления" е на 18 януари

"Кралицата на Шотландия" 

Филмът проследява живота на Мария Стюарт (Сърша Ронан). Историята ѝ е наистина интригуваща, защото едва на 16 години е станала кралица на Франция.

Марго Роби като безжалостна кралица

Марго Роби като безжалостна кралица

Излезе пълен трейлър на „Мери, кралицата на Шотландия“

Няколко години по-късно обаче овдовява и отказва да се омъжи повторно. Вместо това се връща в родната Шотландия и решава претендира за трона, който ѝ се пада по право.

Но по това време Шотландия и Англия се управляват от амбициозната Елизабет I (Марго Роби), а тя няма никакво намерение да сдава властта. 

Премиерата на "Кралицата на Шотландия" е на 25 януари

"Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят"

Любимата история за Хълцук, Беззъб и компания се завръща за трети път. В "Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят" те ще открият домът на драконите и ще разберат, че Беззъб не е единственият Нощен бяс. 

"Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят" с нов трейлър

Тайните на новия "Как да си дресираш дракон"

Какви ще ги вършат Хълцук и Беззъб този път

Хълцук, а и цял Бърк, ще бъдат поставени пред угрозата да загубят всичките си дракони, защото се задава злодей, който иска да ги унищожи. 

Премиерата на "Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят" е на 1 февруари

"Трафикантът"

В "Трафикантът" ще видим големия Клинт Истууд, който влиза в ролята на 80-годишния Ърл Стоун. Дядото е разорен и бизнесът му е изправен пред фалит. Това го кара да се съгласи да стане нещо като куриер. Казваме "нещо като", защото по-късно той разбира, че превозва наркотици за мексикански наркокартел. 

Оказва се, че много го бива в това и пратките стават все по-големи, финансовите му проблеми вече са в миналото, но дейността му привлича вниманието на агент от DEA (Отдел за борба с наркотици) Колин Бейтс (Брадли Купър). 

Премиерата на "Трафикантът" е на 1 февруари

 "Гробище за домашни любимци"

Сменяме доста рязко тематиката и се отправяме към един филм по книга на Стивън Кинг. Д-р Луис Крийд решава да се премести заедно със семейството си и котката, разбира се, от големия град в малка провинциална къща. 

Идиличният живот на семейството обаче се преобръща, когато Крийд открива тайнствено гробище в гората, в близост до къщата им. Там местните деца погребват домашните си любимци, но мястото носи много силна енергия. Енергия, която ще отприщи необясними явления. 

Премиерата на "Грожище за домашни любимци" е на 5 април

"Pokémon: Детектив Пикачу"

На ред е този сладурски филм, в който ще видим Пикачу, но ще чуем Райън Рейнолдс. В "Pokémon: Детектив Пикачу" хора и покемони ще живеят в мир и хармония, но не всичко ще бъде по мед и масло. 

Detective Pikachu и Райън Рейнолдс - първи трейлър на филма

Пикачу с Райън Рейнолдс идва по кината

Там, където хора и покемони живят заедно

Срещаме се с Тим, а него не го бива в комуникацията с хората. Баща му е детектив, който обаче изчезва безследно. Единствената надежда на хлапето да открие баща си е да обедини сили с неговия партньор - Пикачу. Оказва се, че Тим е и единственият човек, който разбира какво му казва жълтият покемон, докато всички останали чуват единствено - Пика-пика. 

Премиерата на "Pokémon: Детектив Пикачу" е на 10 май

"Джон Уик 3"

Тук нещата ще загрубеят много. В първия филм видяхме как Киану Рийвс не се колебае да избие стотици руснаци, защото един наивен хлапак уби последното, което беше останало от починалата му съпруга - кученцето му. 

Първи поглед към Киану Рийвс в "Джон Уик 3"

Първи поглед към Киану Рийвс в "Джон Уик 3"

Баба Яга се завръща... на кон

Във втория той продължи начинанието, като жертви паднаха не само руснаците. Наложи се обаче да престъпи един от строгите закони в гилдията на наемните убийци - да убие човек на територията на хотел "Континентал". Той, разбира се, изтрепа още куп хора, но сега за главата му е обявена награда, и наемни убийци от цял свят са по петите му. 

"Джон Уик 3" - първи поглед към Киану Рийвс и Хали Бери

Колко добре си пасват Киану Рийвс и Хали Бери в "Джон Уик 3"

Първи общ кадър на двамата и повече информация около героинята ѝ

В "Джон Уик 3" героят на Рийвс ще трябва да се крие и да се бори за живота си. Холи Бери също ще вземе участие и ще бъде на негова страна, защото се оказва, че имат общо минало. Очакваме и първи трейлър. 

Премиерата на "Джон Уик 3" е на 17 май

"Аладин" 

Продължаваме с тази любима на поколения адаптация на Disney, която през 2019 г. ще получи нов прочит. Историята ще бъде същата, но през режисьорския поглед на Гай Ричи. Уил Смит пък ще озвучи духа от лампата, който сбъдва желания. 

"Аладин" и Танос - какви подигравки отнесе първият тийзър

Какви подигравки отнесе първият тийзър на "Аладин"

Стана ли Disney жертва на Танос

Дали Аладин ще успее да освободи принцеса Жасмин от тираничния Джафар, предстои да разберем, но ще трябва и доста да почакаме. 

Премиерата на "Аладин" е на 24 май

"Годзила: Кралят на чудовищата"  

2019 г. ни е приготвила много интересни заглавия, а сред тях определено е и "Годзила: Кралят на чудовищата". Нещата тук обаче ще загрубеят доста сериозно, защото човечеството ще бъде изправено пред колапс.

Според криптозоологическата агенция "Монарх", единственият изход от ситуацията е да бъдат намерени Титаните, които някога са властвали над Земята. Годизила отново ще бъде на наша страна, но задача му ще бъде далеч по-сложна. 

На пътя му ще се изправят  Мотра, Родан и триглавия крал Гидора. Отсега знаем, че много градове ще бъдат унищожени, но дали Годзила ще успее да спаси човечеството. 

Премиерата на "Годзила: Кралят на чудовищата" е на 31 май

"Мъже в черно: Глобална заплаха"

Достигнахме средата на 2019 г., където от засада ни дебне подготвяния spin-off (филм, произтичащ от вече съществуващ, който акцентира върху различни аспекти) на "Мъже в черно". 

В "Мъже в черно: Глобална заплаха" Крис Хемсуърт и Теса Томпсън ще влязав в главните роли. Лиъм Нийсън също ще бъде агент в черен костюм, но все още не знаем каква ще бъде ролята на Ребека Фъргюсън.

"Мъже в черно: Глобална заплаха" с Крис Хемсуърт и Теса Томпсън - първи трейлър на филма

Първи трейлър на новите "Мъже в черно"

Направо ни отвяха главите

Томпсън и Хемсуърт са Агент М и Агент Х, които ще трябва да предотвратят нападение над Земята и хората. Много добре им се получава, а трейлърът го потвърждава. 

Премиерата на "Мъже в черно: Глобална заплаха" е на 21 юни

"Играта на играчките: Пътешествието"

Четврътрият филм идва, за да разбуни духовете от детсвото и да накара много деца, а сред тях и пораснали, да се усмихнат. 

Уди винаги е знаел, че трябва да защитава детето, на което принадлежи, но Анди вече е голям и се намира в стаята на друго дете - Бони. Там той ще се запознае с много нови играчки, сред които и един нов и доста странен герой - Форки. 

Заглавието на филма не е никак случайно, защото Уди и компания ще предприемат пътуване, което ще им покаже колко голям е светът. 

Премиерата на "Играта на играчките: Пътешествието" е на 28 юни