София филм фест е събитие, което винаги има с какво да дръпне вниманието ни. Тази седмица акцентираме на един от най-привлекателните моменти от програмата - "Кино гурме".

Идеята за комбиниране на кино и вино стартира преди осем години и се радва на достатъчно голям интерес, за да продължи като традиция. И през 2019 г. организаторите от София филм фест и Domaine Boyar са ни подготвили специална селекция от опияняващи истории, които да изгледаме с чаша хубаво вино в ръка. И филмите, и напитките се подбират внимателно, за да докоснат всичките ни сетива.

"Кино гурме" стартира в сряда, 20 март, с "Най-добрият сомелиер на света" - филм на Николас Карерас, който разказва за оспорвано състезание за сомелиери. Прожекцията е от 20:30 ч. в Дома на киното, а преди това самите ние ще имаме възможност да дегустираме червени вина, подбрани от Domaine Boyar.

Снимка 412921

Източник: София Филм Фест

В четвъртък, 21 март, можем да гледаме "Златна младост" на Ева Йонеско - по същото време и на същото място. Филмът разказва историята на 16-годишната Роуз.

Тя е сираче, но се оказва в средата на бохеми заедно с гаджето си. Много луди нощи, партита безкрай и един неочакван развой в живота на четиримата главни герои. Духът на Франция ще бъде допълнен от френското Rosé Grenache Noir Paradiso Mediterraneo.

София Филм Фест 2019 и най-очакваните филми на фестивала

Най-очакваните филми на София Филм Фест

Акцентите от фестивала

На 26 март от 18:30 ч. отново в Дома на киното е последната прожекция от "Кино гурме" -"Хаен: Върджин & Екстра". Това е нов документален филм за кулинаря Хосе Луис Лопес Линарес и неговото творчество в чиния - история за зехтин, Италия и революция.