Професионалните готвачи от Hell's Kitchen България ще се изправят пред специално предизвикателство, поставено от шеф Ангелов. Той ще ги накара да използват останалите от старото меню заготовки, за да приготвят с тях оригинални ястия. Целта е да ги научи как да употребяват всички продукти, за да не остава нищо неизползвано.
 
        
        
        
                    Източник: OTDO Consult
Всеки участник ще представи свое собствено ястие. Победителите ще получат уроци по танци, а победените ще трябва да подготвят 500 профитерола, които да поднасят като комплимент към гостите на ресторанта.
 
        
        
        
                    Източник: OTDO Consult
Вечерната резервация ще постави професионалистите пред ново изпитание - напълно ново пролетно меню; ще има и размествания в отборите.
Гичка ще бъде келнер, докато съотборниците ѝ имат огромни затруднения с ястията от пролетното меню. В синия отбор също ще има колебания при приготвянето на перфектните чинии. Някои ще блеснат със знания и умения, а други - с множество грешки.
 
        
        
        
                 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
             
                 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
    
    
 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
						 
                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                             
                                                                            