Началото на края вече е тук, а вчера, 22 април, видяхме и втория епизод от Game of Thrones 8. Той премина точно както очаквахме, предвид тийзъра, който беше разпространен няколко часа след излъчването на пилотния епизод на сериала.

"Спиралата" на Нощния крал в Game of Thrones и значението й

"Спиралата" на Нощния крал в Game of Thrones и значението й

Какво разкрива сценариста Дейв Хил

Това последното явно ще стане практика до края на сезона, защото HBO вече пуснаха кратък тийзър и за трети епизод. Той е дори по-кратък от предния, но върши работата си перфектно, защото нагнетява обстановката още повече.

Първите кадри ни показват строените редици на Неопетнените, начело със Сив червей. Всички в Зимен хребет очакват нападението на белите бродници. Всички мъже, които могат да държат меч, са в готовност да посрещнат смъртта, докато жените и децата са в криптата, където виждаме и лорд Варис, което не ни изненадва много - защото неговата сила не е в ръцете, а в устата и в главата. В тази връзка, интересно ни е дали Тирион ще бъде там (Майката на драконите му разпореди същото - защото неговият ум и съвети ще са й нужни, след като срази Нощния крал) или в битката.

Ед Шийрън, Game of Thrones и каква е съдбата на героя му в сериала

Каква е съдбата на Ед Шийрън в Game of Thrones

Еди си е играл с огъня

В подгряващото видео виждаме и как Денерис съобщава на Джон това, което е ясно на всички - мъртвите са вече пред портите на крепостта. Напълно разбираме яростта, с която говори - предвид случилото се във втори епизод. Всичко в тийзъра приключва с бойния вик на Бриен, че всички трябва да отстояват позициите си, докато очакват армията да ги връхлети.

Въпросът е кой от толкова любимите вече герои ще намери смъртта си в трети епизод. Ще го разберем следващия понеделник, 29 април, по HBO в 21 ч. и в HBO GO веднага след излъчването в Щатите.