Daredevil и "Железният юмрук" са супергерои от комиксите на Marvel, но за тях няма филми, а сериали. И двата сериала са под шапката на всемогъщите Netflix. 

Първият постер на "Аквамен" стана обект на подигравки

Какви подигравки отнесе първият постер на "Аквамен"

Какво не му харесват на Джейсън Момоа

Мат Мърдок е загубил зрението си още като дете, но това не го спира да се бори с всичката несправедливост на този свят, или по-точно с тази в Ню Йорк. През деня той е адвокат, а през нощта е супергероят Daredevil.

Третият сезон на сериала трябва да дебютира днес, 19 октомври, и ни е приготвил нова доза изненади. И както всеки нов сезон, и този си има официален постер, който изглежда яко, ама наистина яко. 

Официалният постер на трети сезон на Daredevil

Източник: Twitter / Marvel Entertainment

Официалният постер на трети сезон на Daredevil

Намериха се обаче наблюдателни фенове, които откриха прекалено голяма прилика между новата визия на Daredevil и тази на Венъм. Причините, според ComicBook, най-общо казано са две. Първата е, че костюмът много наподобява симбиотите от "Венъм". 

"Аладин" и Танос - какви подигравки отнесе първият тийзър

Какви подигравки отнесе първият тийзър на "Аладин"

Стана ли Disney жертва на Танос

Другото нещо, за което феновете се хванаха, е слоганът на третия сезон, гласящ - Let The Devil Out (Позволи на дявола да излезе). Той ни загатва много за това какво да очакваме от третия сезон, но пък и е неизбежна аналогията с "Venom" - песента на Еминем, която е част от саундтрака на филма с Том Харди. 

Да, в нея има точно тази реплика - Let The Devil In (Позволи на дявола да влезе). Разликите са, че Еди Брок позволява на дявола да влезе, докато Мат Мърдок му позволява да излезе.

Чисто концептуално, смисълът, който е вложен, във "Венъм" и този в Daredevil е различен, но това не спира феновете да се подиграват. 

Докато някои се чудят те самите какво да правят с дявола, други съзряха възможен кросоувър (филм или сериал, в който са замесени два или повече героя от различни вселени в контекста на една история) между Венъм и Daredevil.

„Венъм“, Том Харди и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от „Венъм“ с Том Харди

Когато извънземен превземе човек

Това, разбира се, е прекалено конспиративна теория, но знае ли човек.