Уха, откъде да започнем? Вече казахме, че "Венъм" се базира на два комикса, които се различават доста от филма. Това, което не сме казвали обаче, е, че колкото се различават, толкова си и приличат.

Какво трябва да знаем за "Венъм", преди да гледаме филма

Какво трябва да знаем за "Венъм", преди да гледаме филма

Защото премиерата наближава

За различията говорихме, но за приликите ще го спестим, защото целта не е да се поставят на кантар филм и комикс.

Д-р Карлтън Дрейк (Риз Ахмед) е учен и истински визионер. Дори заради опитите си да опознаe космоса много ни заприлича на Илон Мъск. Точно след един такъв опит на Земята попадат няколко контейнера, в които има извънземна форма на живот - симбиоти.

Снимка 382173

Източник: Alexandra Films

За д-р Карлтън Дрейк хората са глупави създания, които унищожават планетата, а спасението се крие в космоса. Ето защо той започва да прави опити да слее в едно човек и симбиот, за да получи по-висша форма на живот.

Тук в картинката влиза и разследващият журналист Еди Брок (Том Харди), който мрази несправедливостта и много обича да задава неудобни въпроси, било то и на влиятелни хора като д-р Карлтън Дрейк. А това довежда единствено до лоши неща.

Снимка 382171

Източник: Alexandra Films

Ето как Еди Брок губи всичко - работа, апартамент и жената, която обича. Точно тогава обаче му се открива възможност да надникне в лабораторията на д-р Карлтън Дрейк и да види какви ги върши той там. И си "лепва паразит" - Венъм.

Останалото... е в самия филм. Затова и спираме с историята. Оставаме обаче ето тези въпросчета-кукички, които да наелектризират още картинката: наистина ли Венъм ще отхапва глави; ще го има ли сериозното меле между симбиоти, което трейлърите ни обещаха; ще победи ли доброто и кое изобщо е то...

Снимка 375234

Източник: YouTube

Дали "Венъм" ще се хареса е въпрос, на който всеки ще си отговори, след като го гледа. Критиците не му прощават. Но като за последен филм за супергерой на Marvel за тази година - сме доволни.

Том Харди влиза под кожата на Еди Брок толкова добре, колкото и Венъм завладява разследващия журналист. И симбиозата им е направо перфектна. Да, липсваше ни Спайдърмен, но сме оптимисти, че в следващия филм за Венъм ще присъства и той.

Venom - комиксът по филма с Том Харди

"Венъм" се сдоби с лимитиран комикс

Коледа подрани

Накрая ще кажем само, че трябва да изчакаме финалните надписи да изтекат - след тях има още две сцени. Първата направо ни отвя главите.

"Венъм" е по кината от 5 октомври