През последните две седмици се изговори и изписа доста за Bird Box. Всичко започна с рекорда, който постави в Netflix, а оттам се отприщи и огромна вълна в интернет. 

Bird Box Challenge, социалните мрежи и защо да не пробваме и ние

Всички са луди по Bird Box Challenge

Но какво иска да ни каже Netflix по въпроса

Апокалиптичният филм проследява какво се случва след като мистериозна сила кара хората, които са я видели, да се самоубиват. Можем да си представим какъв хаос настава, а в центъра на събитията е поставена бременната Малъри (Сандра Бълок), която се опитва да оцелее. 

Не след дълго разбира, че ако иска това да се случи трябва да носи превръзка на очите си, когато излиза навън. Интернет, освен по Bird Box Blindfold Challenge и меметата, лудна и по това как изглежда тази мистериозна сила.

Bird Box, Сандра Бълок, Netflix и какъв рекорд постави филмът в стрийминг платформата

Апокалиптичен филм превъртя Netflix

Bird Box със Сандра Бълок постави рекорд

Тук е моментът да кажем, че следват спойлери. Ако има някой, който не е гледал Bird Box и не иска да научава повече за филма, е добре да спре с четенето дотук. 

И на нас ни е много интересно каква е тази сила, как изглежда и защо кара хората да отнемат живота си. Във филма така и не разбираме, но благодарение на дизайнера по специалните ефекти на филма Анди Бергохолц се доближаваме до истината. 

Джейк Пол изпробва Bird Box Blindfold Challenge

Влогър рискува живота си заради предизвикателство

Джейк Пол и опитът му за Bird Box Blindfold Challenge

По незнайни причини постът със снимките беше премахнат от профила му, но интернет помни всичко. 

Ето това е трябвало да виждат героите от филма. Доста страшничко. Според една теория, не всички, защото тази мистериозна сила ги кара да виждат образите на техни близки или на най-лошите им страхове. 

В интервю пък Сандра Бълок разкрива, че са били заснети сцени, които разкриват образите, които подлудяват хората, но впоследствие те са били премахнати от филма. 

Netflix, Killing Eve, Сандра О, Джоди Комър и защо стрийминг платформата препоръчва да гледаме сериала

Кой сериал ни препоръчва Netflix

Killing Eve е толкова добър, че не се сдържаха