Филмът на Netflix Bird Box със Сандра Бълок беше пуснат в стрийминг платформата в края на декември 2018 г. и се превърна в истинска сензация. 

Bird Box Challenge, социалните мрежи и защо да не пробваме и ние

Всички са луди по Bird Box Challenge

Но какво иска да ни каже Netflix по въпроса

В него Малъри, героинята на Бълок, се опитва да оцелее след като мистериозна сила кара хората, които погледнат към нея, да се самоубиват. Единственият начин да се излезе навън е с превръзка на очите. Интернет буквално пощуря по филма и бързо се заформи Bird Box Blindfold Challenge

Кои са най-високоплатените влогъри в YouTube през 2018 г.

Кои са най-високоплатените влогъри в YouTube през 2018 г.

8-годишно момче начело, Логан Пол почти изпада от топ 10

Цаката е да си сложим превръзка на очите, докато сме вкъщи, на улицата или на работа, и да се опитваме да вършим какво ли не. Това, разбира се, е много опасно и неразумно, но много хора опитаха. В това число включваме и един от най-актуалните влогъри в момента Джейк Пол

Идеята на Пол е да прекара цели 24 часа с превръзка на очите, а през това време да бъде изключително активен - да кара кола, да пресича улици с натоварен трафик, абе, какво ли не. 

Bird Box, Сандра Бълок, Netflix и какъв рекорд постави филмът в стрийминг платформата

Апокалиптичен филм превъртя Netflix

Bird Box със Сандра Бълок постави рекорд

Но, естествено, не издържа, и в края на видеото се отказа. Интересното е, че то беше качено във всички акаунти на Джейк Пол, но беше премахнато от YouTube и фигурира единствено във Facebook. Причината към този момент не е известна. 

В Instagram пък има друго интересно клипче, което ни показва какво би се случило, ако събитията от Bird Box наистина се случат.