През 2016 г. една от легендите на баскетбола сложи край на успешната си кариера. Коби Браянт ще остане в историята със своите пет шампионски титли. За сравнение ще кажем, че Майкъл Джордан завоюва шест титли в NBA. 

С Янис Адетокумбо шега не бива

Да намериш колата си пълна с... пуканки

Ето защо колите трябва да се заключват

В края на 2017 г. единственият отбор, за който Браянт е играл в професионалната си кариера - Лос Анджелис Лейкърс, окачи на рафтовете номерата, с който плеймекърът е играл (8 и 24). В края на февруари пък феновете на баскетбола в България ще имат повод за радост, защото ще могат да се докоснат до живота и кариерата на Коби Браянт. 

Леброн Джеймс срещу расизма

Леброн Джеймс срещу расизма

"Защото цветът на кожата, расата или това кой си нямат никакво значение"

Това ще се случи на 27 февруари, когато биографичната книга "Showboat: The Life of Kobe Bryant" ще бъде пусната на българския пазар от издателска къща "Жануа'98". 

Книгата е дело на спортния журналист Роланд Лейзънби, написал и биографията на Майкъл Джордан, която излезе на българския пазар в края на 2015 г. Това не е първата биографична книга, която Лейзънби пише за Коби Браянт. През 1999 г. в книжарниците се появи "Mad Game: The NBA Education of Kobe Bryant". 

Джиджи Хадид е фен на баскетбола

Джиджи Хадид е фен на баскетбола

Подкрепя и благотворителни инициативи

В над 600 страници се проследява възхода и проблемите на Коби със съотборници и треньори, както и в личния му живот. Баскетболистът е идеализиран от милиони, но и, в известна степен, противоречив. Но такъв е Коби Браянт.