Освен за море, лятото е време и за най-зрелищните екшъни по кината. За този специално всички знаем отдавна. Отдавна и го чакаме.

Още с началото на снимките през септември миналата година Дуейн Джонсън се закани, че "Бързи и яростни: Хобс и Шоу" ще бъде един от най-добрите филми от този жанр, които сме гледали. Смело от негова страна, защото осемте части на "Бързи и яростни" са си доста висока летва.

А "Хобс и Шоу" е нещо като отрочето на "Бързи и яростни", т.нар. spin-off - филм, произтичащ от вече съществуващ такъв, но даващ живот на различни негови аспекти. Затова и в този случай ще видим само два персонажа от добре познатия ни франчайз - Люк Хобс (Дуейн Джонсън) и Декард Шоу (Джейсън Стейтъм). За тях двамата знаем доста добре, че не могат да се дишат, постоянно се обиждат и не спират да се заплашват един друг.

Люк Хобс (Дуейн Джонсън) и Декард Шоу (Джейсън Стейтъм)

Източник: Форум Филм България

Люк Хобс (Дуейн Джонсън) и Декард Шоу (Джейсън Стейтъм)

Е, този път ще им се наложи да преглътнат различията, защото светът и Хети Шоу (Ванеса Кърби) - сестрата на Декард, са в опасност.

Хети е агент на МИ-6 и е успяла да открадне от лошите вирус, който разгражда органите на всеки, в когото попадне.

Лошите са тайната организация "Етеон", която има особена визия за бъдещето на човешката раса. Те вярват, че хората трябва да бъдат генетично усъвършенствани и превърнати в нещо като роботи. С откраднатия от Хети вирус те искат да погубят слабите, за да оцелеят единствено силните, които по-късно и да бъдат "подобрени".

Декард Шоу (Джейсън Стейтъм), Люк Хобс (Дуейн Джонсън) и Хети Шоу (Ванеса Кърби)

Източник: Форум Филм България

Декард Шоу (Джейсън Стейтъм), Люк Хобс (Дуейн Джонсън) и Хети Шоу (Ванеса Кърби)

Ето защо пращат по петите на Хети най-добрия си "войник" - Брикстън (Идрис Елба). Той вече е преминал през подобно генетично усъвършенстване, затова и е почти непобедим, затова и вярва безусловно в каузата на "Етеон".

Брикстън е един от най-яките злодеи, които сме виждали в екшън филми. Нарича себе си Черния Супермен, което освен че е доста високомерно от негова страна, все пак е показателно и за възможностите му. А те са невероятно добре демонстрирани в екшън сцените. И, да, всичките са си истинско пиршество за окото.

Брикстън (Идрис Елба)

Източник: Форум Филм България

Брикстън (Идрис Елба)

Оказва се, че единствено Хобс и Шоу могат да му се опълчат. Затова и двамата нямат друг избор, защото иначе нито Хети, нито половината човечество имат някакъв шанс за оцеляване. А след като се събират в отбор, започва не само истинският екшън, но и забавните моменти от хапливото им взаимно общуване.

В "Бързи и яростни: Хобс и Шоу" има и две изненади. Първата е, че участие в епизодични роли имат двама доста известни и любими наши актьори. Признаваме, че останахме изненадани, когато ги видяхме, защото никой никъде преди това не беше казвал или писал за тях. Ние също ще замълчим и няма да развалим удоволствието на зрителите.

"Бързи и яростни: Хобс и Шоу", Дуейн Джонсън, Джейсън Стейтъм, интересни факти и всичко, което знаем за филма

Всичко, което знаем за "Бързи и яростни: Хобс и Шоу"

Много екшън от Дуейн Джонсън, Джейсън Стейтъм и Идрис Елба

Втората изненада е доста по-очаквана - особено от известно време насам. След всички финални надписи има допълнителна сцена и разбира се, си заслужава да я видим.

Премиерата на "Бързи и яростни: Хобс и Шоу" е на 2 август