По-малко от седмица ни дели до премиерата на "Бързи и яростни: Хобс и Шоу". Досега не сме крили, че нямаме търпение да го видим. Няма да го крием и сега.

"Бързи и яростни: Хобс и Шоу", Дуейн Джонсън, Джейсън Стейтъм и световната премиера на филма

Какво прекъсна премиерата на "Бързи и яростни: Хобс и Шоу"

Дуейн Джонсън, Джейсън Стейтъм и още куп звезди бяха на дългоочакваната премиера

Всъщност, "Бързи и яростни: Хобс и Шоу" е spin-off (филм или сериал, произтичащ от вече съществуващ, но с акцент върху различни негови аспекти) на "Бързи и яростни". А акцентът, който е взет от франчайза с милиони фенове по света, са двама герои: Люк Хобс (Дуейн Джонсън) и Декард Шоу (Джейсън Стейтъм).

След първото участие в "Бързи и яростни 5: Удар в Рио" (2011 г.), видяхме Хобс и в следващите три филма. В деветия, който се снима в момента, няма да го видим, а причината е всеизвестната враждата между Дуейн Джонсън и Вин Дизел.

Снимка 435533

Източник: Форум Филм България

Героят на Декард Шоу има далеч по-кратък стаж във франчайза - появи се в седмия и осмия "Бързи и яростни". Въпреки сравнително краткото си пребиваване във филмите, бързо стана пределно ясно, че Люк Хобс и Декард Шоу се мразят в червата.

Но в "Бързи и яростни: Хобс и Шоу" ще им се наложи да преглътнат различията си. На преден план отново ще бъде извадена пословична за филмите за "Бързи и яростни" роля на семейството.

Хати Шоу (Ванеса Кърби) е агент на МИ-6 и сестра на Декард. Тя е в опасност, защото е успяла да открадне вирус, който лошите искат да използват, за да затрият човечеството. Така по петите ѝ тръгва Брикстън (Идрис Елба). Той е генетично усъвършенстван човек и нарича себе си черният Супермен.

Концепцията е типична за летен екшън и ни е повече от любопитно да видим какво са ни подготвили. Докато чакаме, ето какво изровихме от тъмните дебри на интернет и IMDb около "Бързи и яростни: Хобс и Шоу".

Идеята за този spin-off се ражда по време на снимките на "Бързи и яростни 8" (2017 г.), когато продуцентите забелязват химията между героите на Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм. Към края на снимките те вече са дали зелена светлина за филма. Мнозина смятат, че именно това лежи и в основата на раздора между Вин Дизел и Дуейн Джонсън.

Участие във филма ще вземе и кечистът Роман Рейнс. Той ще бъде брат на Люк Хобс. Любопитното е, че Рейнс и Джонсън наистина имат роднинска връзка. Двамата са братовчеди.

Идрис Елба е страхотен актьор, но музиката също му е страст. Ето защо в саундтрака на "Бързи и яростни: Хобс и Шоу" ще чуем и песента "Even If I Die". Тя е написана, продуцирана и записана от Елба. Той твърди, че е вдъхновена от Брикстън - героят му във филма.

Вече споменахме, че Брикстън нарича себе си черният Супермен. По сценарий обаче е трябвало да бъде черният Джеймс Бонд, с което да се направи намигване към спекулациите, че актьорът ще бъде следващия Агент 007. Той обаче е отказал да го направи.

Райън Рейнолдс е голям майтапчия, а една от шегите му е, че може да изиграе Дедпул в "Бързи и яростни: Хобс и Шоу".

Действието във филма ще се развива две години след "Бързи и яростни 8".

Дуейн Джонсън никога не е крил, че има полинезийски корени, а в "Бързи и яростни: Хобс и Шоу" той ще отдаде почит към тази култура.

В трейлърите виждаме, че за да се справят с Брикстън, героите отиват на Хаваите. Именно там виждаме как Хобс и семейството му, което живее там, изпълняват танц, който много прилича на популярния в ръгбито новозеландски хака.

Пред Fandango обаче Джонсън разяснява, че танцът не е хака, а се нарича сива тау. Според него той може да бъде оприличен като самоанската версия на хака.

По време на световната премиера на филма в Лос Анджелис Джейсън Стейтъм сподели, че доста сцени са отпаднали от финалната версия, която ще видим по кината. Причината е, че са били доста брутални, а "Бързи и яростни: Хобс и Шоу" е категоризиран като 12+.

Премиерата на "Бързи и яростни: Хобс и Шоу" е на 2 август