Книжният ни избор за предстоящия уикенд събира на едно място три големи имена от напълно различни епохи. И ни дава възможност да попътуваме виртуално във времето.

Снимка 508250

Източник: Колибри / колаж / Ирена Игнатова

"Джеймс Джойс"

Това е една необичайно кратка биография на класика на ирландската литература. И необичайно сурова към него - съвременната му "колега" Една О'Брайън разказва живота му, като не спестява неприятни подробности са отношенията му с близки и роднини, които "падат жертва" на отдадеността му към писането. И към родния му Дъблин.

Изд. Колибри, 17 лв.

Снимка 508251

Източник: Обсидиан / колаж / Ирена Игнатова

"Време за милост"

Джейк Бриганс от "Време да убиваш" и "Сянката на чинара" се завръща, за да представлява един убиец в съда. Убиецът обаче е на 16 години и е застрелял мъжа, пребил жестоко майка му. Момчето го грози смъртно наказание и не е сигурно, че Бриганс ще може да го спаси.

Изд. Обсидиан, 20 лв.

Снимка 508249

Източник: Еднорог / колаж / Ирена Игнатова

"Сиди"

Знаем, че Артуро Перес Реверте е изкусен разказвач, който няма как да ни загуби дори да разказва история от преди няколко столетия. А тази е за една легендарния испански рицар, стратег и военен лидер Родриго Диас де Бивар, известен като Ел Сид. "Тази книга е за това как да се превърнеш в лидер. Как представител от най-нисшия ешелон на благородниците, изпаднал в немилост, чужд на всякакви желания и амбиции, успява да се превърне в легенда, която засенчва имената на най-прочутите крале за времето си?," споделя самият Реверте.

Изд. Еднорог, 21.90 лв.