"Анабел 3" е по кината малко повече от седмица, а съдейки по приходите в бокс офиса, хората доста харесват филма. Над 83 милиона долара в световен мащаб за една седмица - не е никак зле.

Съвсем логично, като филм на ужасите, "Анабел 3" е категоризиран като 18+, но пък няма горна граница на годините, което може да се окаже проблем.

Причината е, че възрастен мъж е починал, докато гледа филма. Според MovieWeb това се е случило в Тайланд, където 77-годишен британец е бил на почивка.

Очевидно, за да разнообрази ваканцията си, мъжът е решил да изгледа "Анабел 3". Той обаче е бил открит мъртъв в кино салона от друг посетител. Не е ясно дали човекът е бил сам в страната, но на прожекцията не е имал придружител.

Интересното е, че по време на филма никой не е забелязал нищо необичайно, а това се е случило едва след края му, когато осветлението е било пуснато.

"Анабел 3" е шестият филм от вселената на "Заклинанието", но не е първият от поредицата, по време на който зрител умира. През 2016 г. 66-годишен мъж почина от масивен инфаркт, докато гледа "Заклинанието 2". Разбира се, не е ясно дали тези смъртни случаи се дължат на плашещото съдържание на филма или просто е трагично съвпадение.

В "Анабел 3" отново се срещаме с Ед (Патрик Уилсън) и Лорейн (Вера Фермига) Уорън, специалисти по паранормални активности. Двамата най-накрая са затворили демоничната кукла Анабел в специалната им стая, където държат и други демонични вещи.

На пръв поглед всичко е под контрол, но нещата се объркват, когато Анабел успява да избяга и ужасът се отприщва.