Почитателите на хубавото вино се нуждаят от търпение. Те трябва да изчакат виното да узрее или поне да отлежи хубаво, за да разгърне всички свои аромати, да стане по-гладко и меко.
От голям запас търпение, тъй като когато едно вино се отвори, то трябва да постои така, да подиша поне час-два.
Идеята на Филип Стейн е наистина оригинална. Той изобретява вълшебната пръчица Wine Wand, с чиято помощ виното няма нужда да стои отворено повече от 2-3 минути.
Хитростта е в това, че миниатюрният стъклен уред използва естествените честоти за да аерира и декантира виното. Вкусът остава непроменен.
Тази новост, която вероятно няма да се понрави на по закостенелите, е съвсем в съзвучие с идеите на виното.
Повечето почитатели на това древно питие се стремят да откриват и опитват нови вкусове, реколти, сортове и регионални вина. сега вече могат да не ги чакат толкова дълго, а да усетят естествената палитра от техните аромати почти на мига.
Когато се отвори за първи път, виното е като човек, който е стоял дълго време под водата. То трябва да диша за да възвърне хармоничността си.
По този начин излизат излишните алкохолни пари, а захарите, танините и киселините постигат по-пълноценен баланс. Това е единственият начин вкусът да се превърне в мечтаният от винарят и клиентите му.