Отдавна е известно, че ръчният часовник е не само функционална вещ, а символ на изисканост и лукс. Благородните метали, скъпоценните камъни и месеците търпелив труд са превърнали часовникарството в неподражаемо изкуство, съчетаващо творческо вдъхновение и технически замисъл.

1. Ice Cube на Chopard

На първо място е Chopard, дизайнерска къща, която често избира диамантите за основен акцент при часовниците си. Моделите им са известни с това, че притежават изяществото на бижута, оригинален дизайн.

Механичното съвършенство на колекцията им Ice Cube я превръщат в безспорен хит. Ясните геометрични форми, прозрачността и елегантността й могат да придадат блясък на всяка нощ.

2. Cardenas на Van Cleef & Arpels

Тази дизайнерска къща предлага поредната си колекция - Cardenas, която ще остане в историята на часовникарското изкуство. Часовницире са истинска класика в очите на мъже и жени. Изяществото на колекцията може веднага да изтрие монотонността в ежедневието.

3. Lady M на Mauboussin

Блясъкът на колекцията Lady M извира от самата земя. Часовниците, изработени от Mauboussin, са от бяло злато, диаманти и сапфири. Патрик Гуле-Мобусин е шесто поколение изящен бижутер и тук дава завършен израз на своя талант.

4. Pink Pasha на Cartier

Една класация на часовници и украшения не може да претендира за обективност, ако не включи в себе си неподражаемата марка Cartier. 35-милиметровият часовник Pasha отначало е замислен като предназначен единствено за мъже. В момента, в който той попада в полезрението на жените, поръчките започват да валят. До 1996 г. Pasha е най-търсеният дамски модел на Cartier и после се появява и негова розова версия.

5. Cellini на Rolex

Марката на могъщата швейцарска компания Rolex е знак за съвършенство. В колекцията Cellini се срещат традиция и модерност, функционалност и сдържано очарование. За дизайна на този часовник са нужни години на търпение и усърдие, а тази колекция черпи вдъхновение от уменията на историческата фигура Бенвенуто Челини.

6. Six 1972 (възпоменателна серия) на Vacheron Constantin

Това е поредната марка луксозни часовници, които не могат да не бъдат забелязани, въпреки дискретността си. Новаторските идеи, които Vacheron Constantin започва да въвежда още от началото на 70-те години, с въвеждането на асиметричен трапецовиден циферблат са забележителни. За 30-та годишнина на модела той отново се появява на бял свят със съдействието на модната къща Lesage, която е прочута с бродериите си и която прави каишките за тези часовници. От шестте възпоменателни модела са изработени само по 10 броя. Те са направени от бяло и жълто злато, и диаманти.

7. Khеsis на Chaumet

Десетилетие след десетилетие, век след век, Chaumet не спира да изненадва своите почитателки с неподправената женственост на моделите си. През 1995 г. компанията предлага своята Khеsis, която сякаш улавя духа на времето, което преминава през нея. Изненадващата с чувствеността си стоманена версия е с диаманти и с каишка с оризово бяло. Допирът до нея е неповторим. Циферблатът може да бъде в няколко нюанса на сивото, бяло и черно. Вместо римските числа на циферблата може да има диаманти.

8. Galatea на Harry Winston

Американският бижутер Harry Winston също не отстъпва по блясък на своите европейски конкуренти. Неговата неокласическа колекция Galatea взима най-доброто от идеите на дизайнера за изисканост, издръжливост и лукс.

9. Diamant на Boucheron

Диаманти, бяло злато и модернистичен дизайн - това е само малка част от рецептата, която предлага Boucheron. Компанията има история от повече от 140 години и нито една от тях не е пропиляна без творчески и научни опити. Усърдието на майсторите е възнаградено с прочути диамантени колекции като Diamant. Усещането за изисканост и стил никога не са имали толкова изчистена форма.

10. B.zero1 на Bvlgari

Успехът на Bvlgari е безспорен и произведенията на нейните дизайнери също не губят своето великолепие с времето. Дързостта и стилът, които придава всеки един от техните часовници, ги правят повече от незабравими.

millionaire.com