След като миналата година от Cotton Records организираха фестивала ParkLive с участието Tricky, Roots Manuva и Lamb, мнозина се чудеха, дали пък в бъдещето няма да видим още подобни изпълнители.

И щастието им се усмихна, като юнско слънце. Още през зимата организаторите обявиха редица партита, които ще подгряват второто издание на фестивала. След като в София бяха Crazy P, The Dynamycs,Mr. Scruf и Alice Russe & Nightmare on Wax и с всяко едно изпълнение, "батерията" на феновете се зареждаше все повече , и повече, до вчера.

Вчера, в деня на детето, родните меломани имаха изключителния шанс, да чуят кралете на лаунджа - Thievery Corporation.

Вратите на столичната зала "Униерсиада" отвориха в 19:00, а зад пулта застана Fuknfusion, който бавно и методично подгряваше събиращата се публика. Точно в 21:00 на сцената се появиха Роб Гарза и Ерик Хилтън, придружени от бенда си.

Първата им песен бе "Sound the alaram" от последния им албум, но тя беше, като че ли за тестване на публиката, която избухна секунди след първите акорди на класиката им "Lebenese Blonde"(жаргонно название за висококачествен ливански хашиш) и нататък песните почнаха да се сливат.

С музика преплитаща реге, дъб, ситар, лаундж, даунтемпo, трип-хоп, залата и над трите хиляди души бяха пренесени някъде другаде. Всичко се превърна в някаква амалгама, съдържаща добро настроение, танцуващи хора, усмивки и прекрасна музика.

В продължение на час и половина на сцената се смениха шест вокалиста и вокалистки,ту някой от бандата изчезваше, ту се появяваше. Може би тук трябва да отдадем специално признание на басиста на Thievery Corporation, който през цялото време не спря да подскача и да обикаля сцената.

Авторът на този материал не мисли, че е необходимо да се изреждат имена на песни, тъй като целия концерт беше една песен, която само на моменти сменяше своето темпо и своя глас, но настроението до края беше приповдигнатото и позитивно. Но в името на доброто отразяване, групата изпълни още "Richest man in Babylon", "Assault on Babylon","The Heart is a lonely hunter", "Liberation Front" и "Amerimacka".

Но всичко хубаво има своя край и в 22:30 от сцената слязоха Thievery Corporation, за да се появят само след няколко минути с нови сили, които успяха да задържат цялата публика на крака за 30-минутния бис, който изнесоха.

Всичко свърши с нежната "Until the morning comes" и надеждата, че някога ще ги видим отново. А дотогава не ни остава нищо друго освен да запазим позитивната енергия от концерта и да събираме сили за предстоящия ParkLive фестивал.

Снимки: Елена Ненкова