Компанията Blizzard ще направи по-лесни сраженията в новото допълнение към онлайн версията на World of Warcraft - Cataclysm, съобщава lenta.ru.

Разработчиците публикуваха предварителен списък на измененията в официалния сайт. Като част от обновяването, ще бъде променен и балансът на расите, класовете, гилдиите, екипировката, куестите и потребителския интерфейс. Засега не се знае точната дата на издаване на новостите. В момента новата версия се тества на специални сървъри.

Малко преди публикуването на списъка с промените, един от разработчиците на World of Warcraft Грег Стрийт отхвърли оплакванията от сложността на новите допълнения. Според него сраженията от високо ниво или трябва да бъдат сложни, или ще загубят смисъла си.

Допълнението Cataclysm излезе на 7 декември 2010. За едно денонощие бяха продадени над 3,3 милиона копия, с което постави рекорд по продажби сред компютърните игри. Сега то ще съдържа и много нови карти и ще е с променени области, в сравнение с играта от 2004. Освен това с него се откриват две нови раси в играта, а максималното ниво на развитие става 85-то.