Rolex е най-популярната марка часовници в света. Те са символ на успех, съчетан с дълготрайни традиции и техническо съвършенство. Тук идеите и формите са изчистени, а стилът е изпитан и е устоял на времето.

Rolex Oysterquartz - Дори и Rolex използва кварц, макар че този модел не се произвежда вече. Произведените часовници Rolex Oysterquartz са рядкост.
Механизмът е изключително прецизен, а експертите го считат за един от най-добрите кварцови часовници в историята, въпреки скромния му успех.

Rolex Daytona - Това е един от най-търсените и обичани часовници на Rolex. Списъците с клиенти, които искат да се доберат до такъв часовник, изработен от стомана, са запълнени за години напред.
Пол Нюман носи именно Rolex Daytona със специална версия на циферблата, за която казват, че е кръстена на него. Версията с автоматичен механизъм става още по-популярна, а тази с хронометър го превръща в легенда.

Rolex GMT Master - Този модел е разработен по желание на един много важен клиент. Авиолинията Pan Am дълго време се опитва да си избере часовник, който едновременно да показва времето в две часови зони. Този часовник има независима втора стрелка, която прави едно завъртане около оста си за 24 часа. Вторите часови маркери са на рамката на циферблата. Идеята се оказва успешна и моделът се предлага до 2007 г., без да бъде прекалено изменен в сравнение с оригиналната версия и после са направени по-големи промени в него.

Rolex Yacht-Master II - Пътуването с яхта безспорно е едно от любимите занимания на богаташите и тази мода едва ли ще отмине скоро. Това е една от причините Audemars Piguet да започне съвместна работа с Alinghi и Girard-Perregaux върху BMW-Oracle. Rolex приема предизвикателството и предлага едно от най-стилните си произведения, което би спечелило сърцето на всеки почитател на регатите. Rolex Yacht-Master II има диаметър от 42,6 мм и е най-голям от всички модели на компанията. Той се предлага само от 18 карата бяло или жълто злато. Той има различни удобства, облекчаващи мореплаването, но е доста сложно устроен.

Rolex Datejust - Air-King и Datejust са едни от най-любимите модели на планинарите. Простият дизайн, версиите, които имат различни размери, които са популярни както сред мъжете, така и сред жените. Стоманената версия на Rolex Datejust изглежда благородно, но сдържано, в сравнение с тази от злато, чийто циферблат е с инкрустирани диаманти. Съвременните версии са с повече полирани и по-масивни елементи.

Rolex Explorer II - Подобно на Datejust, Rolex Explorer II показва втора времева зона. Вдъхновението за него е почерпено от пещерняците и геолозите, които изследват земните недра. Свободната стрелка на Rolex Explorer II може да помогне на намиращите се под земята да различават кога е ден и кога - нощ. Оригиналният модел е изключителна рядкост. При една производствена грешка, по-късна версия на часовника се оказва не с бял, а с кремав циферблат, и също се търси от мнозина колекционери и можете да намерите доста фалшификати.

Rolex Day-Date - Още от 1956 г. Day-Date се превръща в един от фаворитите на Rolex, редом с Submariner. Той има характерен индикатор за дните, които се изписват с пълното си име. Той е известен и с версията, която се изработва за президента Дуайт Айзенхауер.
Rolex Day-Date може да се предлага във версии от платина, 18 карата бяло, жълто и розово злато.

Rolex Milgauss - Името на този часовник идва от френската дума „mille", която означава „хиляда" и „gauss", което е единицата за измерване на плътността на магнитния поток.
Този модел е създаден на първо място за хора, които работят в електрически централи или в области със силно електромагнитно излъчване, което може да повлияе на точността на механизма. Балансиращият механизъм е защитен от антимагнитна сплав с метално покритие. Моделът няма търговски успех и производството е спряно през 1988 г., но се завръща през 2008 г. с още по-привлекателен блясък.

Rolex Sea-Dweller - Френските гмурци от компанията COMEX отправят предизвикателство към Rolex през 60-те години на ХХ век. Часовникът трябвало да работи както при голямо налягане, така и в декомпресираща камера. Била разработена и патентована хелийна клапа, стъклото е с повишена твърдост, а самият механизъм може да се потопи до 600 м. Неговият наследник получава още по-хубаво стъкло от сапфирен кристал.

Rolex Submariner - Това е легендарният часовник на Rolex, който е класика на часовникарското изкуство. Той е стилен, издръжлив и излъчва волевост. От него могат да се намерят версии с или без индикатор за датата. Той издържа на дълбочина до 300 м.
Юбилейното 50-годишно издание през 2003 г. е с индикатор за датата, но има различен циферблат, модифицирана рамка и по-големи маркери.

 

millionaire.bg