Отдавна се внушава на младите жени, че в никакъв случай не бива да правят секс на първа среща! Ако искат да впечатлят мъжа, трябва да го поизмъчат, да поискат доказателства за сериозните му намерения, преди да му позволят интимност. Говори се, че мъжът мисли само за секс, че гледа на тях като на обект, че като си получи секса, ще търси друг обект, защото разнообразието му харесва и дори няма да забележи тяхната богата душевност и т.н.

Чудя се как може това хубаво нещо сексът да го набеждават за пречка за изграждането на емоционални отношения между половете?

Нима не е естествено, ако имаш хубав секс, да се вгледаш в човека, с който си го преживял, много по-детайлно? Нима няма много по-лесно и бързо да разбереш за него необходимата ти информация, за да искаш или да не искаш да имате връзка?

Пиенето на кафета и флиртуването месеци наред без "консумация" също са вариант, но и губене на време, ценно време, ако си имал желание и възможност да го опознаеш и отблизо.

Защо пък трябва да те помислят за повърхностна и неподходяща за сериозна връзка жена, ако и ти харесваш секса толкова, колкото мъжа, който, както уточнихме, мисли само за това?

Не се ли оплакват твърде често мъжете именно от фригидността на жените си, от главоболието им и другите причини за нередовен секс в къщи?

Не им ли харесват всъщност много повече т.нар. "горещи мацки", не фантазират ли повече за тях, не се ли стремят повече към тях?

И защо прилежната съпруга да не е една от тях?

Единствено комплексираните мъже са склонни да предпочетат за сериозна връзка "почтена жена", за която са получили всички възможни доказателства, че ще е послушна и вярна, т.е., че не си пада достатъчно по секса и вероятността да спи със съседа е сведена до минимум. Всичките готини мъже, които познавам, нямат нищо против сексуалността на жената да е прекрасна, колкото и душевността й. Смешно е момичетата да се въздържат от секс, за да изглеждат сериозни и определено съветвам да се стои далеч от мъже с подобни разбирания (те с радост ще скачат в леглото с всяка несериозна, докато си стоите прилежно в къщи).

Между другото, имам редица приятелки, които робуват на въздържанието при първа, че дори и при петнадесета среща и макар и да не виждат в крайна сметка ефекта от това, все още робуват. Оказва се често впоследствие, че са загубили малко или много време, харесвайки някого като перспективен мъж, но не и като надежден любовник.

Някои дори се омъжват за мъж, който след дългото пиене на кафета и разкази за себе си е доказал, например, притежанието на фундаменталното качество да е добър баща. Много често в тези плахо "консумирани" връзки се оказва, че единият харесва в секса нещо, което другият не би харесал, а сексът все пак би следвало да е ежедневие за обвързаните емоционално хора, нали?

Без притеснение или скромност мога да кажа, че съм правила секс винаги, когато съм искала на първите си срещи, и признавам, че споменатият по-горе мит преди време ме е притеснявал и мен. Добре, че не съм му обърнала внимание:) Защото, макар и пренебрегвайки го, съм имала немалко кандидати за сериозни връзки, благодарение на което пък съумях да не сгреша в избора ми на съпруг (Принц).

Искам да отбележа, за да не бъда погрешно разбрана, че платоничните, силни любови са нещо наистина красиво, че намирам за вероятно и възможно да се поддържат супер романтични отношения без секс дълго време, че дори и завинаги, но тези варианти просто не са тема за размислите ми днес, а и не вярвам някога да бъдат, предвид реализма ми относно секса.

http://princess-sylvia.blogspot.com/