Камерите на смартфоните вече влизат в почти пряка конкуренция с апарати за по няколко хиляди.

iPhone 11 Pro, Canon 1DX Mark II, Мати Хапоха и кой е по-добрата камера

Смартфон срещу DSLR апарат - кой ще победи

Камерата на iPhone 11 Pro срещу Canon 1DX Mark II

Въпреки невероятната еволюция в способностите на телефоните и камерите им, фактът, че не можем да ги вземем с нас под вода, без да рискуваме функционалността им, е доста дразнещ.

Наскоро в Kickstarter се появи кампания за създаване на продукт, с който можем да превърнем смартфона си в истинска камера за подводно снимане с пълен комплект от прилежащи екстри.

Джаджата се казва DIVEROID и представлява доста шикозен и натруфен с функции калъф за снимане, с който можем да стигнем до 60 метра дълбочина.

Снимка 456278

Източник: Kickstarter

DIVEROID пасва на почти всеки модел смартфон, а най-готиното е, че не ни лишава от достъпа до екрана на телефона, когато го ползваме.

Нещо повече - DIVEROID е оборудван с барометър, термометър и сензор за дълбочина, а към устройството има и приложение, специално създадено за подводна фотография.

Снимка 456296

Източник: Kickstarter

С него можем лесно да компенсираме загубата на цветове под вода, да избираме различни режими на снимане и да следим за най-различни показатели, докато се гмуркаме. 

Калъфът не се замъглява и е устойчив при изпускане върху твърди повърхности.

Към момента кампанията в Kickstarter е привлякла инвестиции от над 200 000 долара, докато началната цел е била едва 10 000 долара.

Доставките започват през февруари, а цената на пълния комплект е 270 долара.