Утре вечер, от 21:30 часа по bTV, майсотрът на японскете кухня ще отправи ново предизвикателство към отличниците в MasterChef с рецепта за темпура соба в своя мастър клас.
В битката за имунитет двамата хоби-готвачи ще сбъднат мечтата си да наблюдават от първия ред как Chef Петър Михалчев филетира змиорка, приготвя соба нудли и темпура от зеленчуци, чипс от крака на скариди и уникален сладко-кисел сос.
Кулинарният сенсей ще докаже, че при японците „шега с храната няма”, а залогът си заслужава всички усилия, ще покаче, че прецизността може да бъде лесна, а чинията да предизвиква възторг, спазвайки култа към красотата на сервираното ястие в страната на изгряващото слънце.
Стрес тестът ще се окаже почти непреодолим за тримата хоби-готвачи, показали най-слаби резултати в тестът за креативност. Приготвянето на калкан в комбинация с перфектната гарнитура ще реабилитира двама от тях и ще изпрати един на елиминации.