Тази година Уиски фест София ще открият посланиците на САЩ, Ирландия и Великобритания. Подобна чест не се среща всеки ден, също както вероятно в ежедневния си живот няма да видите и уиски с 500-годишна история. Ето, това се казва вече повод за посещение на събитието. Следват още 400.

Защото точно 400 са уискита от цял свят с ирландски, шотландски и американски, японски, уелски, тайвански и индийски произход, които гостуват на фестивала. Повечето от тях са все рядко срещани и ръчно направени колекционерски напитки.

Ако се чудите какво означава VS, VSOP и XO, или защо ромът е бил сред задължителните питиета на моряците на Великобритания, значи трябва да посетите специалната фестивалната зала с повече от 60 вида ром и коняк. Защото на феста ще има и от тях.

Снимка 318934

Източник: Whiskey Fest Sofia

Уиски фест София има и доста интересна програма, която включва дегустация на ръчно направен шоколад с малцово уиски, хамбургери с бърбън и праскова, сос от опушено уиски, френски сирена и пури, както и 35 вида коктейли с уиски, забъркани от 15 световни имена в миксологията. Ще се водят и Майсторски класове.

Уиски фест София 2017 е от 27 до 29 октомври в Sofia Event Center. Билети в мрежата на Ticketlogic.

И, разбира се, консумирайте винаги отговорно.