Докато в Австралия едва издържат на рекордните жеги, в САЩ положението е къде-къде по-зимно. Дори Ниагарският водопад в Северна Америка замръзна частично, превръщайки се в още по-голяма атракция за местни и туристи.

Независимо от смразяващите температури, достигащи до -20 градуса, не липсват смелчаци, които са запечатали замръзналите води, превърнали се в подобие на декор от Замръзналото кралство.

Тези снимки циркулира из социалните мрежи и за пореден път се убеждаваме, че творенията на природата са несравними, а зимата определено също има своя чар.

Сравненията с анимационния филм "Замръзналото кралство" са напълно логични, защото всичко около водопадите е покрито със сняг и лед, създавайки почти нереалистични пейзажи. Сякаш наистина всеки момент отнякъде ще изскочи Олаф или пък Елза.

Въпреки че Ниагарският водопад почти всяка година изглежда по подобен начин заради снега и минусовите температури, и замръзването не е някакво невиждано събитие, без съмнение природата забележителност изглежда не по-малко величествено именно по това време на годината. Със сигурност няма да е грешка, ако се озовем там през зимата.