Веган манията отдавна премина границите на здравословното хранене. Използването на изцяло растителни продукти навлиза и в сфери като интериорния дизайн. А нагледен пример за това явлението е първата веган хотелска стая.

Мястото е хотел Hilton London Bankside. Преди броени дни, в средата на януари, бе представена специалната стая, създадена заедно с The Vegan Society във Великобритания.

Снимка 401174

Източник: Facebook / Hilton London Bankside

А резултатът от взаимните усилия е, че всичко - от възглавниците до мебелите, е направено от естествени материали. Пред стаята има специална регистратура в лоби, което е облицовано вместо с кожа, с листа от ананас (Piñatex). Картите, които се дават вместо ключ, са изработени от същия материал.

Снимка 401175

Източник: Facebook / Hilton London Bankside

С листа от ананас е тапицирана и таблата на леглото, която е декорирана и с ръчни бродерии. Възглавниците са пълни с екологични материали, като люспи от просо и бамбукови фибри.

Подът е създаден от 100% устойчив и възобновяем бамбуков материал, преминал специална обработка. Килимите са от органичен памук. Завесените пък също са от естествения материал Piñatex.

Снимка 401176

Източник: Facebook / Hilton London Bankside

В банята на апартамента има цялата ни необходима козметика, която е напълно веган, а опаковките са рециклирани и разградими. Дори препаратите, с които се почиства стаята, са био и без вредни химикали. 

Веганството, веган храните и тези, които не са съвсем за вегани

Уловки за начинаещи вегани

Внимателно четем етикетите

В минибара има различни веган десерти, менюто за румсървиса също е изцяло с ястия от растителен произход. А управата на хотела споделя мнението, че веганството вече не е само начин на хранене, а и начин на живот, пише Daily Mail.