Вероятно поне веднъж сме си задавали въпроса какво е да работиш за компания като Facebook. Със сигурност напрежението и отговорностите са големи, но привилегиите също никак не са малко.

През декември 2017 г. отвори врати поредният офис на Facebook, този път в Лондон. В него, на цели седем етажа, работят над 1000 софтуерни инженери и, без никакви изненади, са обградени от всевъзможни технологии, които подпомагат както работата, така и почивката им в офиса.

Капсулите за бърза дрямка в обедната почивка със сигурност са мечта за мнозина, но работещите във Facebook могат съвсем спокойно да се възползват от тази екстра в офиса.

Освен работните места, тук има огромни площи, които са преназначени за активна почивка и неформални срещи. Основната идея - както на офиса, така и на самата компания, е, че прегради не съществуват, а комуникацията между хората е наистина важна. Затова местата, на които тя се осъществява, са не едно и две. 

От удобни дивани и изцяло оборудвани кухненски боксове, през конферентни зали, до места за билярд и VR игри. Кътът на Oculus всъщност е позициониран при рецепцията и е достъпен както за служителите, така и за техните семейства и посетители на офиса.

Има дори магазин за бонбони, който е любим не само на служителите, но и на техните деца. А дворът на сградата е притегателна точка в топлите месеци. Там се организират и различни спортни активности за служителите.

Да не забравяме и огромната констенурка нинджа в ролята на посрещач. Всичко е толкова шарено, че да не се вдетиниш си е мисия невъзможна.

Е, ако работиш тук, със сигурност няма да ти е все до шеги и закачки, но определено от Facebook са се справили със задачата да дадат на служителите си това, от което се нуждаят на работното място, пише Business Insider.