Много са правилата и особеностите, с които трябва да се съобразяваме, когато използваме фон дьо тен за една по-зряла кожа. Правилна техника на нанасяне, използване на идеалния нюанс, подтон и текстура, съобразяване с цвета на косата и очите - всичко е нужно да се вземе предвид, за да може крайният резултат да бъде равномерна, гладка и дори блестяща кожа.

Тъмните петна по кожата и начините, с които може да се справим с тях в домашни условия

Как сами да се справим с тъмните петна по кожата

Медицинската намеса невинаги е нужна

Това кара много жени в по-напреднала възраст да се отказват от този тип грим. Но колкото и нелесно да звучи, все пак е добре да запомним, че ако той е правилно поставен, може да има невероятен ефект. Просто, според She Finds, трябва да избягваме някои основни грешки.

На първо място е нужно да внимаваме с количеството. Ако нанесем твърде много грим, той ще проникне в линиите по лицето и всъщност ще ги подчертае, вместо да ги скрие.

Снимка 609272

Източник: iStock

Решението е просто: нанасяме предварително овлажнител и го оставяме да престои няколко минути. След което поставяме малко количество фон дьо тен, като притискаме апликатора за няколко секунди силно към кожата - вместо само леко да го "избърсваме" по повърхността ѝ.

Решение е и замяната на фон дьо тена с коректор с по-лека формула. Така ще осигурим покритие само на местата, които искаме.

Използването на основа за грим преди нанасяне на фон дьо тена е добра идея, защото осигурява бариера между грима и кожата, освен, че ѝ позволява да изглежда по-гладка. Но ако не оставим основата да изсъхне добре и веднага добавяме грима, може да постигнем неравномерно, петнисто покритие. Затова просто трябва да отделим повече време и да поставяме нещата върху лицето си бавно и поетапно.

Снимка 609273

Източник: iStock

Добре е основата за грим да има сходен състав с фон дьо тена, който сме избрали. Затова е нужно да четем етикетите и да съпоставяме формулите. Т.е., ако използваме база на силиконова основа, такъв трябва да бъде и гримът ни. Съответно такова е положението при съчетаване на продукти на водна основа.

Доли Партън и признанието на кънтри певицата, че спи с грим

Доли Партън отново ни шокира

Ето с какво този път

Често допускана грешка е и нанасянето на фон дьо тен с четка или с пръсти. Това обикновено подчертава бръчките по лицето. Според специалистите, решението е използването на влажна гъба, която позволява да се извършват притискащите върху кожата движения - нещо, което трудно ще постигнем с четка или с пръст.