Едва ли има човек, който да не е припявал на песента на Queen "Who Wants to Live Forever". Учени от Университета в Тексас задали почти същия въпрос - "Кой иска да живее вечно", на 911 американци.

Стареенето, физическата активност, начинът на хранене и как да съхраним по-дълго младостта

Пет съвета за дълъг живот

Можем ли да живеем активно до 120 години

Те били разделени на три групи според възрастта им: млади хора между 18 и 29 г., хора до 72 г., и такива, чиято средна възраст е 88 г. Всички трябвало да отговорят дали са готови да се подложат на терапия, която би могла да удължи значително живота им - да изпият хапче, което е разработено от лекари.

И противно на очакванията, резултатите показват, че само около 33% от американците са готови да изпият хапче, което ще ги направи безсмъртни. 42% от анкетираните отхвърлят предложението за хапче за безсмъртие, а 25% не са сигурни.

Снимка 534599

Източник: iStock

Интересен за учените се оказал и фактът, че мъжете имат по-голямо желание от жените да бъдат безсмъртни, което те обясняват с факта, че средната продължителност на живота на американците е по-ниска от тази на жените им. Участниците от всички възрасти дали близки отговори на повечето въпроси, пише Daily Mail

Снимка 534598

Източник: iStock

На въпрос дали искат да бъдат замразени обаче отговорите им се различавали. 32% от тези в средната възрастова група изразили желание да бъдат замразени, а сред най-възрастните - едва 24%. Различава се и възрастта, на която искат да бъдат замразени.

Стресът, бръчките и водят ли нервите до преждевременно стареене

Наистина ли стресът предизвиква бръчки

Още една причина да го караме по-полека

По-младите искат да останат завинаги на 23 г., а по-възрастните - на 42 г. Това предполага, че ако хората могат да бъдат безсмъртни, биха предпочели възраст, близка до сегашната им. Цялото изследването е публикувано в Journal of Aging Studies.