Спортистите решават нещата на терена, актьорите на сцената, приятелките в салоните за красота. Тогава защо да не може и влюбените двойки да се съревновават помежду си от време на време.

Двойките, визуалната прилика между партньорите и наистина ли противоположностите се привличат

Започваме ли да приличаме на партньора си с времето

И наистина ли противоположностите се привличат

На въпроса трябва ли естественият порив към съревнование у хората да се разпростира и върху техния романтичен живот, някои експерти казват: "да".

Според Кануен Зю, експерт по връзките в нюйоркското приложение за запознанства iris, "малко здравословна конкуренция може да се отрази страхотно на отношенията между партньорите, защото "подправя нещата".

"Добавянето на някои и друг състезателен елемент може да ви накара да се развълнувате повече за половинката си, особено ако сте заедно от дълго време", казва тя.

Снимка 505221

Източник: iStock

Допълнителният бонус е, че съревнованието може да ви мотивира да изпълнявате продуктивни задачи, като упражнения, четене или постигане на друга цел, която е обща и за двамата.

Друг експертът по връзки, Хайме Бронщайн, отбелязва, че състезанието може да насърчи "игривостта" (което е свързано с високо удовлетворение от връзката) и по този начин да доведе до физическо сближаване и емоционално обвързване. Всяко здравословно състезание или "игра", предлага на двойката възможност да прекарват времето си заедно и да се фокусират един върху друг", обяснява тя.

Снимка 505223

Източник: iStock

А Бри Дженкинс, трети експерт и семеен терапевт, цитиран от People, казва, че конкуренцията може дори да възроди угасващия пламък.

Бракът, отслабването, здравословният начин на живот и връзката между тях

Слабеем или дебелеем след брака

Вече знаем как да отслабнем

"Малката конкуренция в правилните области може да запази страстта, тръпката и забавлението във връзката ви", обяснява тя, отбелязвайки, че дългите връзки са уязвими от скуката и могат да изчерпат страстта с течение на времето: "Един от начините за борба с това, е като добавите малко здравословна конкуренция в отношенията си."