Rolls-Royce винаги е била компания, създаваща необикновени автомобили за много успели и богати хора, които по правило се впечатляват трудно. Това кара компании от този ранг да се опитват постоянно да вдигат летвата и да създават все по-специални модели, версии и модификации. За точно такава специална версия ще стане въпрос малко по-надолу.

Снимка 620735

Източник: Rolls-Royce

Тя има ужасно дългото име Rolls-Royce Cullinan Black Badge Blue Shadow Private Collection и е вдъхновена от Линията на Карман, както наричаме условната граница между земната атмосфера и началото на открития космос.

Именно там синьото земно небе се смесва с космическия мрак, а Cullinan използва този феномен за вдъхновение, поне ако съдим по неговия поръчков тъмно син цвят, който Rolls-Royce нарича Stardust Blue.

Снимка 620734

Източник: Rolls-Royce

Красивият нюанс е комбиниран с множество черни елементи, сред които сатинираната радиаторна решетка и гигантските джанти. Специална е и дори скулптурата Spirit of Ecstasy, която изпълнява ролята на емблема на Rolls-Royce. В новата версия на Cullinan тя е изработена с помощта на 3D принтер от титан и е завършена със синьо лаково покритие.

Снимка 620730

Източник: Rolls-Royce

Вътре ексклузивният Cullinan Разполага с декоративни елементи по таблото и корите на вратите, които символизират отново границата на открития Космос. За да постигнат този успех, дизайнерите на Rolls-Royce са използвали пет различни цвята и шест отделния слоя, защитени на финала от един слой лаково покритие с сини и прозрачни стъклени частици.

Снимка 620733

Източник: Rolls-Royce

Друг акцент в новия модел е специалната версия на емблематичния звезден таван на Cullinan, който изобразява лунната повърхност с нейните кратери. Изработката само на тавана коства на специалистите във фабриката на Rolls-Royce 250 000 отделни шева и цели два работни дни. "Звездите" пък се състоят от 799 бели и 384 сини LED диода.

Снимка 620737

Източник: Rolls-Royce

Седалките също са изпълнени с извънземно количество детайли. Перфорацията в кожената тапицерия е вдъхновена от гледката от Земята към Космоса, твърдят британците, а всяко кресло има повече от 75 000 малки дупчици, направени на ръка.

Снимка 620731

Източник: Rolls-Royce

Има още ексклузивни таблички за важните персони на задните седалки, както и уникален часовник на таблото.

Снимка 620732

Източник: Rolls-Royce

Rolls-Royce Cullinan Black Badge Blue Shadow Edition се предлага и с редица луксозни аксесоари, сред които комплект пътни чанти, изпълнени в същата тъмно синя разцветка, както и модел на колата в мащаб 1:8 с напълно функционален интериор и работещо екстериорно осветление.

Само 62 такива коли ще бъдат сглобени, всяка от които ще се задвижва от 6.75-литровия V12 двигател.