Вероятно, за всеки човек има място по света, което мечтае не само да посети, но и да разопакова багажа си за постоянно там и превърне в свой дом.

Монако - малката държава в Европа, където живеят най-дълголетните хора в света

Малката европейска държава, където живеят най-дълголетните хора в света

Кой още е в топ 10 по дълголетие

Едно проучване показва, че най-дълголетните хора в света са се концентрирали в една конкретна държава в Европа - Монако. Именно в Монте Карло живее и Григор Димитров, когато не пътува по света за тенис турнири.

Средната продължителност на живота в малката страна е 87 години, но една немалка част от жителите на Монако, са... милионери. Тук идва и големият въпрос: защо богатите избират именно Монако за свой дом?

Снимка 667066

Източник: GettyImages

И отговорът не се изчерпва само с красивата Френска Ривиера, където е разположена малката държава. Има редица фактори и предимства, които правят Монако идеален дом за богатите.

Данъчните облекчения са един от най-големите плюсове в страната. Според Medium, данъчната система в Монако е благоприятна за милионерите, защото там например няма данък върху доходите, данък върху капиталовата печалба или данък върху получено наследство.

За да се възползва човек от това обаче, трябва да бъде жител на Монако, а такъв се става, ако е прекарал поне три месеца от годината в страна. Също така трябва да е наел или да притежава имот в Монако от поне една година. Животът там обаче не е никак евтин, защото според Investopedia, на месец са необходими над 2000 долара (без битовите разходи), за да живее човек там.

Снимка 621367

Източник: iStock

Монако не е по джоба на всеки, но пък богатите го избират, защото там има почти всичко, което искат. Освен казината, с които е известен Монте Карло, можем да намерим и много ресторанти на световно ниво.

Достатъчно е да кажем, че в малката държава има цели седем ресторанта със звезда Michelin. Освен това престъпността е с изключително ниска нива, което е още един плюс в полза на Монако за богатите хора.