Преди дни Xiaomi представи най-новия модел от серията Mi, на който се възлагат и най-високи очаквания. Още преди официалната премиера се знаеше, че Mi 9 не е просто поредният китайски смартфон, който се конкурира с големите играчи като Samsung, а едно устройство, на което трябва дa обърнем по-специално внимание.

В сферата на мобилните технологии Xiaomi успя да сe отличи и утвърди със значително по-ниските цени, в сравнение с флагманите на други марки. Но го направи и с големия брой екстри и иновации, които ни дава. А Mi 9 не просто продължава, а надгражда тази концепция.

Дизайн и дисплей

Първото, което ни грабва в Mi 9, е външният вид. Дисплеят обхваща 90.7% от предния панел, а в горната част има само малко място, отделено за селфи камерата. Корпусът е с елегантни извивки, но и доста тънък - едва 7.6 мм. Теглото на апарата е 173 грама.

Със сигурност ще има хора, които ще си купят Mi 9 на първо място заради холографния ефект на задната част, която е покрита с подсилено стъкло и не само отразява светлината, но и привлича погледа.

Снимка 409046

Източник: Facebook / Mi

Дисплей

Той е дело на Samsung, затова не е изненада, че е Super AMOLED. 6.39 инча, резолюция 1080х2340 и покритие Gorilla Glass 6. Сензорът за пръстов отпечатък е вграден в дисплея и гарантира до 25% по-бързо отключване.

Производителност

Тук е един от най-големите плюсове на модела - процесорът Snapdragon 855. Той се използва зa първи път именно в Mi 9 и гарантира чувствително по-бързо потребителско изживяване (с 45% по-бързо от Snapdragon 845) във всеки един аспект на употреба на смартфона.

Чипът за изкуствен интелект също е нов и подобрен. RAM паметта е 6 или 8 GB, а вграденото пространство за съхранение - 64 или 128 GB. Mi 9 работи с Android 9.0 Pie.

Батерията на смартфона е 3300 mAh. Ако ни се струва малко, производителите са решили да ни подкупят с вграждането на най-бързата технология за безжично зареждане W20, която гарантира пълно зареждане за около час и половина, което е с близо 40% по-добър резултат в сравнение с най-разпространения тип W18.

Снимка 409069

Източник: Mi

Камера

Тук има много какво да се каже. Започваме със сапфиреното покритие на лещите, което ги предпазва от надраскване. За камерата Xiaomi се доверяват на Sony, а резултатът е 48-мегапикселов сензор, който се характеризира с най-високата резолюция, постигана някога. Така дори при максимално увеличение получаваме и максимално ясно изображение, което е като на 4К телевизор.

И това е само единият сензор, като на гърба на Mi 9 има общо три. Другите два са 16MP ултраширока и 12MP телефото. Благодарение на тази комбинация, подсилена с подобрения изкуствен интелект, правим забележителни снимки във всяка една ситуация.

Камерата осигурява широк ъгъл на заснемане от 117 градуса, който гарантира професионални пейзажи, а междувременно и снимките в макро режим се получават доста добре. Имаме и лазерен автофокус и два нощни режима - Powerful Night and Moon modes, които правят снимките на тъмно един от големите плюсове на тази камера.

Снимка 409045

Източник: Facebook / Mi

Не можем да пропуснем и качеството на видеоклиповете, благодарение на което Mi 9 се нарежда (и дори повежда) пред модели като iPhone XS Max. Предната камера е 20MP, поддържа портретен режим, Боке и Beautify ефект.

Xiaomi готви Mi 9 с голям екран и 48-мегапикселова камера

Xiaomi готви Mi 9 с голям екран и 48-мегапикселова камера

Смартфонът ще бъде обявен официално след два дни

Очакваме Xiaomi Mi 9 да излезе на европейския пазар след около месец, а цената му ще е между 449 и 499 евро, което е повече от добре за всичко, което изброихме по-горе.