Новият Xiaomi Mi 9 ще бъде официално представен в целия си блясък само след два дни, но изпълнителният директор на компанията още този уикенд реши да обяви някои доста атрактивни неща около модела.

Според информацията от Лей Джун, новият флагман ще е с голям 6.4-инчов AMOLED екран, дело на Samsung, който ще завзема до 90.7% от лицето на телефона. Това е сериозно подобрение спрямо предходния Mi 8, като коефициентът е по-висок дори от този на iPhone XS Max, който може да се похвали с едва 84.29%.

Снимка 407191

Източник: Xiaomi

Освен че екранът ще е доста голям, от Xiaomi обещават, че цветовете в него ще са достатъчно ярки и светли, дори при силно слънце. 

Xiaomi пуска смартфон за 80 евро

Xiaomi пуска смартфон за 80 евро

Първият Android Go телефон на компанията

Лей Джун разкри също, че сензорът за пръстов отпечатък ще е внедрен под екрана, а това е сериозен напредък за китайския бранд.

Снимка 407194

Източник: Xiaomi

Mi 9 ще заложи доста и на конфигурацията от камери, като се очаква задния сетъп да е съставен от три сензора с по 48, 12 и 16 мегапиксела. 16-мегапискеловата леща е с ултра широк ъгъл на заснемане, а основният 48-мегапикселов сензор ще се грижи за детайлите в големите изображения.

Телефонът ще бъде наличен във варианти с 6GB RAM/128 GB памет и 8GB RAM/256GB памет. 

Снимка 407193

Източник: Xiaomi

Xiaomi със сигурност ще привлекат голям интерес и с Mi 9 Explorer Edition, който ще е с прозрачен гръб, 10GB RAM и 512GB памет.

Mi 9 действително изглежда като доста добър Android смартфон и сме сигурни, че ще изиграе важна роля в напредъка на Xiaomi, които завземат все повече от пазара в Европа и по света.

Китайските смартфони превземат европейския пазар

Китайските смартфони превземат европейския пазар

Добра индикация за качеството на азиатските брандове