Зимата е сезонът на топлите одеяла и топлите напитки. Някои предпочитат чай, а други - греяно вино. Топлата и ароматна алкохолна напитка със сигурност може да ни стопли в студените дни, но, оказва се, не само вътрешно, а и външно.

От този месец в СПА комплекса Shrigley Hall в Чешир, Великобритания, се предлага една доста интересна услуга - джакузи с греяно вино. Според собствениците, тя е единствена по рода си и не може да се намери другаде.

Нестандартното преживяване е част от празничен СПА пакет. Джакузито, което принципно е с гореща вода, се пълни с между 750 и 1000 литра червено вино, загрято до 37 градуса.

Предимствата на тази нестандартна терапия са много. Тя е пълна с антиоксиданти от виното и добавените цитруси и канела. Предотвратява и възпаленията, отваря порите, освобождава токсините и има положителен ефект както върху кожата, така и върху целия организъм.

Танините, които се съдържат в червеното вино, имат антибактериален ефект, подобряват кръвообращението и здравето на сърцето. СПА преживяването намалява и стреса, помага и да се отпуснем, предава Daily Mail.

Виното, бирата, затлъстяването, здравето и има ли безопасни количества алкохол

Каква е връзката между алкохола и килограмите

Учените имат новина за нас

А за да бъде ефектът максимален, кисненето в греяно вино е съчетано и с консумация на топлата и ароматна напитка. Преживяването Mulled Wine Spa Day завършва с релаксиращ масаж и е на стойност 60 паунда. За съжаление, надали скоро ще успеем да се възползваме, затова ще се ограничим само до някоя и друга чаша вино.