Обожаваме почти всякакви ястия с кайма - от традиционните мусака и пълнени чушки до по-космополитните паста болонезе или емпанада. Знаем, че едно от основните неща при готвенето с мляно месо (независимо дали е телешко, свинско или пилешко), е овкусяването.

Защо не трябва да мием суровото месо преди готвене

Защо не трябва да мием суровото месо преди готвене

Ето какво е мнението на експертите

Извън разнообразните подправки обаче винаги сме се сблъсквали с един проблем - когато започнем да я запържваме или задушаваме, каймата ни никога не става на равномерни парченца.

Причината вероятно се корени в това, че обикновено използваме дървена или силиконова шпатула, за да я разбъркваме докато се готви. А просто е трябвало да посегнем към друг уред - пресата за картофено пюре.

Снимка 679609

Източник: iStock

С негова помощ можем да намачкаме мляното ни месо на малки равномерни парчета, които създават цялостно по-хомогенен вид на ястието. Особено ако то е просто задушена с подправки кайма, с която да си направим домашно тако, пишат Kitchn.

Снимка 679610

Източник: iStock

Ползването на пресата за картофено пюре обаче идва с известно предупреждение. Ако тя е метална, трябва да внимаваме да не издраскаме повърхността на тигана с незалепващо покритие, в който готвим каймата. Или просто да използваме най-обикновен тиган.