Докато за някои хора биткойните все още са тъмна материя, други следят с интерес движенията на криптовалутата и инвестират смело. И ако ние сме по-скоро от тези, които се ръководят от пазара, то хора като Илон Мъск го ръководят.

Libra, Facebook и можем ли да имаме доверие на криптовалута на социалната медия

Можем ли да имаме доверие на Libra - новата криптовалута на Facebook

В САЩ вече има призиви за блокиране на Libra

Предни дни компанията на милиардера за производство на електромобили инвестира 1.5 милиарда долара в биткойни. От Tesla обясняват това решение с "повече гъвкавост за допълнителна диверсификация и максимизиране на възвращаемостта на нашите пари".

Този ход не е особена изненада, защото Мъск никога не е криел интереса си към криптовалутите и явно е очаквал правилния момент, за да направи голям удар.

Снимка 498332

Източник: GettyImages

По-голямата изненада обаче, която със сигурност е приятна за всички притежатели на биткойни, е, че американската компания за електромобили планира в бъдеще да приема плащания в криптовалутата.

Така със събраните виртуални пари ще можем да си купим напълно реална Tesla. С едно уточнение - "при спазване на приложимите закони и първоначално на ограничена основа", каквото и да значи това... Все още няма яснота кога тази възможност ще стане факт.

Снимка 338212

Източник: Getty Images

Ясно е обаче друго - Tesla се превърна в първия голям автомобилен производител с подобна инвестиция на биткойн пазара. А този ход на компанията на Мъск доведе до нов рекорд в стойностите на криптовалутата, предава CNBC.

Илон Мъск, Tesla и какво призна собственикът на компанията за производствените проблеми

Кошмари във фабриката на Tesla

Скъпите електромобили са пълни с дефекти

В понеделник, 8 февруари, тя достигна стойност от поне 44 200 долара за един биткойн. Преди две седмици пък, когато Мъск добави към описанието си в Twitter хаштага #bitcoin, цената му се повиши с цели 20%. Очевидно милиардерът е намерил правилната стратегия за увеличаване на цената на виртуалните пари, от което печели най-вече той след последната голяма инвестиция.