Сексът е от съществено значение за всяка връзка и в това спор няма. Ако сме от късметлиите да имаме човек до себе от по-дълго време и да сме се напаснали перфектно в леглото, то тогава добре знаем какво ни трябва за един страхотен секс. Ако ли не - отговорът идва от поредното изследване по темата.

Секс в космоса - напълно възможно, но с неясни последици

Секс в космоса - напълно възможно, но с неясни последици

Космическият туризъм - въпрос само на време

То е проведено от учени от Missouri State University чрез анкета на хора между 19 и 69 години. Попитани кое е най-важното условия за страхотен секс, по-голямата част от тях отговарят: емоционалната свързаност с партньора.

За много жени тя е задължително условие за достигане до оргазъм. Не само заради чувствата, които засилват възбудата, но и защото когато сме открити с партньора си и говорим за своите желания и фантазии, това увеличава многократно възможността да получим точно това, което искаме, в леглото.

Снимка 627839

Източник: iStock

Заветният финал се оказва на второ място по важност. И докато при мъжете той е по подразбиране, при жените не е точно така. Но те твърдят, че един секс може да бъде страхотен, ако е с любимия човек, дори и този път да не успеем да свършим, предава Daily Mail.

На трето място като важна съставка за доброто прекарване в леглото участниците в изследването поставят химията. Много е трудно да я дефинираме точно, на учените също им е трудно. Но ако сме усещали това непреодолимо привличане към партньора си, което буквално преминава като ток през тялото ни, то знаем за какво става дума.

Изпитателният "секс" срок за партньора - новата мода в интимните отношения

Изпитателният "секс" срок за партньора - новата мода в интимните отношения

Живеем в модерни времена

Резултатите от това проучване не са особена изненада, а по-скоро затвърждават тезата, че за добър секс оргазмът не бива да е самоцел, а по-скоро трябва да се отдадем на цялостното изживяване и на партньора си, разбира се. И когато той е правилният, магията се случва от само себе си.