Хората изпитват непреодолимо желание да споделят лични и дори интимни моменти от невероятни места. Така че съвсем закономерно е стартирането и развитието на космическия туризъм да бъде бързо последвано от първия секс в космоса.

Изпитателният "секс" срок за партньора - новата мода в интимните отношения

Изпитателният "секс" срок за партньора - новата мода в интимните отношения

Живеем в модерни времена

Когато става дума за космически туризъм винаги, все още се има предвид далечното бъдеще. Но е факт, че суборбиталният туризъм, който включва кратки полети и минути на безтегловност, вече съществува. А по-дългите полети вероятно са въпрос само на време.

Всъщност, въпросът е кога, а не дали резервирани полети с предварително съставени списъци с пътници ще обикалят около Земята и Луната. Пътуването в космоса вече не е приоритет само на професионални астронавти и тенденциите са то да се превърне в туристическа атракция - затова и сексът в космоса вероятно ще е нещо, което ще се случи през следващите десетина години.

Истинското безпокойство за изследователите обаче не са самите сексуални взаимодействия, а по-скоро дали те не биха довели до зачеване в космоса. Орбиталните туристически полети се очаква да бъдат с продължителност от дни до седмици, така че само ранните етапи на човешката репродукция могат да се случват в космоса.

Снимка 626994

Източник: iStock

На бременни жени няма е позволено да се качат на борда, ако е известно, че са бременни, въпреки че индустрията на космическия туризъм надали е обмисляла какво действия би предпрела при разбиране на скрита или неизвестна бременност. Понякога жените не осъзнават, че са бременни, докато не започнат да раждат, колкото и парадоксално да звучи това.

Предвид че космически полети на хора се извършват вече от десетилетия, известно е, че безтегловността и повишените нива на йонизиращо лъчение имат дълбок ефект върху човека. Не е ясно как това би се отразило на физиологичните процеси на възпроизвеждане. Астронавтите рутинно страдат от увреждане на мускулите и костите, тъй като телата им вече не трябва да се съпротивляват на силите на гравитацията.

Снимка 626993

Източник: iStock

Липсата на гравитация може да доведе до повишено налягане в черепната кухина, което може да промени структурата на мозъка. Ограничени експерименти върху миши ембриони, сред които и такъв, използващ мини инкубатор на сателит, показват промени в жизнеспособността на ембрионите, след като са били изложени на подобно на космическото въздействие. Следователно има потенциал, макар и неизвестен, за аномалии в развитието на човешки ембриони, заченати в космоса.

Възможно е да има и повишен риск от извънматочна бременност в условия на безтегловност (когато ембрионът се прикрепи извън матката, например във фалопиевите тръби). Дори ако космическите туристи използват контрацепция, не е ясно дали тя ще бъде толкова ефективна извън планетата Земя.

Zephalto - гурме на ръба на Космоса за 10 хиляди долара

Гурме на ръба на Космоса за 10 хиляди долара

Храна за всички сетива

Затова в бъдеще въпроси от подобно естество трябва да бъдат разрешени. Защото космическият туризъм вече не е сюжет от фантастичен филм или роман, а реално се случва. И изглежда много вероятно сексуални взаимодействия между пътници да се появят много скоро. Въпросът е дали секторът ще бъде подготвен за възможните последствия, пише Science Alert.